Welkom

VAKANTIE

Ik neem mijn vakanties meestal tijdens (een deel van ) de schoolvakanties. Neem een kijkje op de online agenda om te kijken wanneer ik aanwezig ben in de praktijk.

Tijdens mijn afwezigheid kan u  bij Dr. Impens  een afspraak maken  online op hetzelfde adres als het mijne : vanvaerenberghsaskia.digitalewachtkamer.be

U kan ook een beroep doen op een arts naar keuze of op de wachtdienst 053 809191.

Visie

Een huisarts behandelt patiënten van alle leeftijden, van zuigeling tot oudere. Een huisarts is als het ware een echte ‘familie-arts’. Hierdoor kan de huisarts zijn patiënten op een brede manier bekijken: zowel medische, maar ook andere factoren worden in rekening gebracht (familiale situatie, werksituatie, persoonlijke beleving). Op deze manier trachten we u een persoonlijke en wetenschappelijke onderbouwde zorg te bieden.

Samen met andere gezondheidswerkers (verpleging, kinesisten, diëtisten, specialisten,…) wordt er getracht door via een nauwe samenwerking tot de best mogelijke zorg te komen. Als huisartsen hebben we hierin een coördinerende rol.

Gezonde voeding, voldoende lichaamsbeweging en tijdig ontspannen helpt om ons beter te voelen. Ook een leven in harmonie met de mensen rondom ons , in een gezonde omgeving, helpt  om gelukkiger te zijn.

Een gezonde geest in een gezond lichaam, dat is waar we samen met u naar streven. Voor u, en ook voor onszelf.

Ook wij, huisartsen, hebben een goed evenwicht nodig tussen werk en gezin, tussen werk en ontspanning.

Op woensdag bv. zal u mij niet kunnen bereiken. U kan zich dan in de voormiddag wenden tot mijn collega Dr. Impens,  tijdens de vrije consultatie, of op het nummer 053/801540, of tot de wachtdienst op het nummer 053/809191.

Ik neem mijn vakanties meestal tijdens (een deel van) de schoolvakanties.

Raadpleging

Kom op raadpleging als het enigszins kan. Huisbezoeken zijn enkel bedoeld voor minder mobiele of zwaar zieke patiënten. Het werken in de consultatieruimte zelf heeft zowel voor de huisarts als voor u het meeste voordeel : het dossier is bij de hand en het onderzoek gebeurt in goede omstandigheden: op een onderzoekstafel, bij ideale belichting en met alle noodzakelijke apparatuur bij de hand.

Afspraken

Op afspraak dient u minder lang te wachten. U kan een afspraak maken via de telefoon, op mijn gsm-nr 0476/48 28 18 of via het online systeem : vanvaerenberghsaskia.digitalewachtkamer.be

Voor de raadplegingen op afspraak, graag enkele verduidelijkingen:

  1. Afspraken kan u op elk moment maken, via de telefoon of online. Hou er rekening mee dat, hoe vroeger u de afspraak maakt, hoe meer keuze u heeft qua dag,uur,..
  2. Komt U met meer dan één persoon, vraag dan ook meerdere afspraken.
  3. Voorziet U een langer gesprek voor een ernstige problematiek, een speciale ingreep of een gynaecologisch onderzoek, vermeld dit dan bij aanvraag, zodat we met de tijdsduur rekening kunnen houden.

Nog een tip met betrekking tot patiëntenbezoek aan huis

Negen op tien keer is het mogelijk én verantwoord dat de patiënt toch naar de arts toe gaat ! Huisbezoeken zijn bedoeld voor mensen die zich onmogelijk kunnen verplaatsen.In sommige andere landen gebeuren huisbezoeken slechts uitzonderlijk ! In de toekomst zullen er steeds minder huisartsen zijn, waardoor minder tijd vrij is voor verplaatsing naar de patiënt toe..