Welkom!

 

“Kom. Zet je. Leg je jas en zorgen even neer. 

Ontspan. Praat. Vertrouw en hé… Adem weer.”

Silke

 

 

Wie ben ik?

Silke Stalpaert

🩺 Dokter

🤸Gepassioneerd door mentaal welzijn en leefstijlgeneeskunde 

💪🏻 Believer in de schoonheid en kracht van mensen

🤱🏻 Kersverse mama van een zoontje en poezenmama van Crapule 😸

✍🏻 Recreatief schrijver van poëzie en columns 

💡Als je niets doet, verandert er niets. Dus doe maar, leef je leven!

 

 

 

Wat doe ik?

 

Mijn missie

“Zien dat mensen een betere versie van zichzelf worden, leren zorg dragen voor zichzelf en hun lichaam omdat ze geloven dat dat gewoon écht belangrijk is…dat is de essentie en als ik daar getuige van mag zijn, dan ben ik een gelukkig mens!” 

 

Ik help jou dus in je zoektocht naar persoonlijk welzijn. Ik wil je helpen om gezonder en gelukkiger te worden en dat ook af te stralen op je omgeving. Want ja, ik wil dat jij je eigen waarde leert kennen en voelen EN het belang hiervan doorgeeft aan jouw kinderen en geliefden.

Het draait mij om meer dan louter “gezondheidszorg uitoefenen op mensen”. Want ik oefen niets uit op mensen. Ik heb geen allesomvattende wijsheid. Geneeskunde is mijn beroep en gezondheidszorg is wat ik nastreef maar algemeen welzijn (écht WEL-zijn) is waar ik gelukkig van word. Zien dat je een betere versie van jezelf wordt, dat je zorg gaat dragen voor jezelf en je lichaam omdat je gelooft dat dat gewoon écht belangrijk is…dat is de essentie van de zaak en als ik daar getuige van mag zijn, dan ben ik een gelukkig mens! 🙂

 

Mijn achtergrond

Health- en Lifestylecoach

Erkend huisarts, sportarts en arts in leefstijlgeneeskunde. 

Medisch coördinator van het Medisch Centrum Kinderwens. 

Auteur van “Gij Schoon Mens”, columnist en keynote speaker.

 

 

 

Waarom ik doe wat ik doe

 

We leven in een drukke en hectische maatschappij. De manier waarop we met ons lichaam omgaan en hoe we in de huidige maatschappij leven heeft een enorme impact op onze gezondheid. Mensen worden letterlijk ziek van de stress en van al het “moeten”. Als arts was ik het beu te wachten tot iemand ziek was en ellendig bij mij kwam, om hen “snel op te lappen” zodat ze vervolgens terug snel kunnen meedraaien in de mallemolen. Ik ben mij meer gaan toeleggen op het hoe en waarom van klachten en chronische aandoeningen. Waarom voelen we ons slecht? Wat maakt er ons ziek? Kan je zelf je lichaam, welzijn en gezondheid in handen nemen en verbeteren? (Spoiler alert: JA!)

 

De algemene levensverwachting van de mens is momenteel 80.8 jaar. Dit is het hoogste dat het ooit geweest is! Spijtig genoeg hebben we vaak het gevoel geleefd te worden in plaats van al die jaren in volle glorie te benutten. Stress, pijn, verdriet, vermoeidheid en vele andere chronische klachten kunnen onze levenskwaliteit sterk doen dalen. 

 

Nu, noem mij een dromer of een utopist maar ik geloof in schoonheid en goedheid. Ik geloof dat geluk zit in kleine dingen en dat mensen schoon zijn. Of dat alleszins kunnen zijn. Vaak laten we ons niet van onze schoonste kant zien maar dat is niet moedwillig. Het is een reactie op de wereld die te snel draait en ons zot draait. Op al het “moeten” dat we dagelijks voelen en het verliezen van de verbinding met onszelf.