Covid-19 update 01/11/2020

Beste patiënten,

Het virus is intussen wijd verspreid zodat elke combinatie van 2 bovenste luchtwegklachten, namelijk neusloop, neusverstopping, keelpijn, koorts, spierpijn, vermoeidheid of hoofdpijn of 1 basissymptoom zoals hoesten, kortademigheid, druk op de borst of smaak- en/of geurverlies als een vermoedelijke corona-infectie wordt beschouwd.
Heeft u deze klachten, maak dan online een afspraak bij één van onze artsen en neem hiervoor plaats in onze aparte wachtzaal op de tweede verdieping.

Bij een hoog-risico contact, gelieve ons telefonisch te contacteren. Momenteel worden asymptomatische patiënten niet getest (met uitzondering van mensen die in de zorg werken met een test op de 5e dag van de quarantaine).
U dient geen test te ondergaan, u dient wel 10 dagen in quarantaine te blijven.
We kunnen de nodige attesten (school, werk) hiervoor digitaal doorsturen.
U hoeft met andere woorden niet langs te komen in de praktijk.

Daarnaast vragen we om rekening te houden met volgende bijkomende maatregelen en aanpassingen in het kader van jullie en onze veiligheid:

  • Kom als patiënt alleen op consultatie, of met maximum 1 begeleider indien dit echt niet anders kan (bv bij een minderjarige of mindervalide patiënt).
  • Kom stipt op tijd om zo niet langer dan nodig in de wachtzaal te zitten.
  • Het dragen van een mondmasker is verplicht voor iedereen die de praktijk betreedt vanaf 12 jaar.
  • Ook op huisbezoek vragen we dat de patiënt een mondmasker draagt. Uw arts draagt ook steeds een mondmasker.
  • Het is verplicht om bij aankomst de handen te ontsmetten. Er is ontsmettingsgel beschikbaar aan de balie. Let er op om nadien geen contact meer te maken met oppervlaktes, voorwerpen of met het aangezicht. Ook bij het verlaten van het gebouw is het aangewezen om de handen te ontsmetten.
  • De wachtzaalboekjes en het kinderspeelgoed werden verwijderd om overdracht van viruspartikels op die manier te vermijden.

Meer info vindt u op volgende website: https://www.info-coronavirus.be/nl/

Er wordt aangeraden de Coronalert-app te installeren om zo het resultaat van uw test zelf op te volgen.

Voor algemene informatie over Corona (Covid-19), raden we u aan om naar het algemene nummer 0800/14 689 te bellen. Zo houden we onze lijnen beschikbaar voor mensen met klachten.

De bloedafnames via de prikverpleegkundige gaan terug door op dinsdagochtend. Indien u een afspraak hiervoor wenst, kan u bellen naar ons secretariaat. Deze bloedafnames zijn enkel bestemd voor opvolging en algemene controles. Deze zijn niet bestemd indien u bepaalde klachten heeft, hiervoor dient u eerst een afspraak te maken bij één van de huisartsen.

Wij zoeken paramedici of arts-specialist

Wij zoeken paramedici of arts-specialist

Praktijk op de hoek is op zoek naar uitbreiding.

Bent u beginnend paramedicus of arts en bent u op zoek naar een locatie in De Pinte?
Werkt u graag samen in een multidisciplinaire praktijk?

Kom ons team versterken:
Praktijk op de hoek bestaat momenteel uit 5 huisartsen, een diëtiste & een podologe.

Bent u geïnteresseerd, stuur een mailtje naar info@praktijkopdehoek.be.