Corona-virus: richtlijnen


Beste patiënten,

De Nationale Veiligheidsraad heeft het beleid rond de opvang van de COVID-19-crisis deze week grondig aangepast. Onze praktijk zal zich vanaf maandag 16 maart 2020 strikt hiernaar schikken.

Hebt u OM HET EVEN WELK SYMPTOOM VAN DE BOVENSTE OF ONDERSTE LUCHTWEGEN (snot, hoest, keelpijn, sinusklachten, oorpijn, kortademigheid AL DAN NIET gepaard met koorts) dan kan u niet terecht in het praktijkgebouw in de Boomgaardstraat, maar zullen wij u telefonisch proberen verder te helpen.

GEEN ENKELE patiënt met deze symptomen komt binnen in de praktijk, ook niet in de inkomsas, ook niet voor het “snel” afhalen of binnenbrengen van documenten of begeleiden van andere patiënten. Het is primordiaal dat het gebouw zelf 100% vrij blijft van elk risico op besmetting met COVID-19.
Voor het afhalen van documenten of ziektebriefjes dient u iemand zonder klachten te sturen.

Wij doen ons uiterste best om iedereen snel te woord te staan en zullen dus deze telefonische triage kort en bondig houden. Er zullen dus geen telefonische consultaties gebeuren, enkel doorverwijzing naar de juiste wijze van medisch contact. De gouden regel is dat wie ziek wordt, zonder alarmsymptomen, 7 dagen geïsoleerd wordt. Indien u ernstig ziek bent, wordt u doorverwezen naar de COVID-19 unit aan de spoedgevallen van het AZ Alma Eeklo. Dit gebeurt enkel op afspraak op het nummer 09/3.100.100. Wie gezond is mag werken of naar de kinderopvang gaan.

Patiënten met andere symptomen dan luchtwegklachten kunnen wel gezien worden op de consultatie. Wij vragen u wel strikt de verscherpte hygiënische maatregelen op te volgen die aangegeven zijn in het gebouw.

Met al uw vragen over corona kan u terecht op de website van de overheid (www.info-coronavirus.be) of op het gratis nummer 0800/14. 689

Dank voor uw begrip.
Verzorg uzelf en uw naasten!

Dr. Karel De Crem
Dr. Ann Van Laecke
Dr. Ine Vanheers
Dr. Anne-Sophie Van Hove

Beperking emailverkeer vanaf heden


Wegens de toenemende drukte en privacyredenen wensen we vanaf heden het emailverkeer te beperken.
Gelieve voor het afleveren van voorschriften, opmaken attesten en getuigschriften en al uw medische vragen telefonisch contact op te nemen met het secretariaat. Het secretariaat is elke dag bereikbaar vanaf 8u tot 12u en van 13u tot 19u, behalve op woensdag tot 16u30.