Welkom

Visie

De langst praktijkdoende huisarts in Alken .  100% geaccrediteerd .

Gepromoveerd in 1976  startte ik deze solo  praktijk tijdens mijn legerdienst .

Bijkomende opleiding Sportgeneeskunde .

Voorheen : Kind en Gezin tot 1989 .  Verzekeringsgeneeskunde .

Up to date computerprogramma met continue toegang  tot  de nieuwste medische ontwikkelingen  .

Rechtstreeks GSM verbinding met deze dokter . Geen telefoonsecretariaat .

In overleg met de patiënt kiezen we met wie we multidisciplinair samenwerken .

Derde betalingsregeling waar toepasbaar . Andere patiënten betalen enkel remgeld .

Tijdens verlofdagen laat de dokter zich vervangen door een nabijwonende huisarts die promoveerde in dezelfde tijd  als dokter  .

 

 

Een huisarts behandelt patiënten van alle leeftijden, van zuigeling tot oudere. Een huisarts is als het ware een echte ‘familie-arts’. Hierdoor kan de huisarts zijn patiënten op een brede manier bekijken: zowel medische, maar ook andere factoren worden in rekening gebracht (familiale situatie, werksituatie, persoonlijke beleving). Op deze manier trachten we u een persoonlijke en wetenschappelijke onderbouwde zorg te bieden.

In de moderne geneeskunde is multidisciplinaire zorg geen hol begrip meer. Samen met andere gezondheidswerkers (verpleging, kinesisten, diëtisten, specialisten,…) wordt er getracht door via een nauwe samenwerking tot de best mogelijke zorg te komen. Als huisartsen hebben we hierin een coördinerende rol.

Raadpleging

Kom op raadpleging als het enigszins kan. Huisbezoeken zijn voor minder mobiele of zwaar zieke patiënten. Het werken in de consultatieruimte zelf heeft zowel voor de huisarts als voor U het meeste voordeel : het dossier is bij de hand en het onderzoek gebeurt in goede omstandigheden: op een onderzoekstafel, bij ideale belichting en met alle noodzakelijke apparatuur bij de hand.

Afspraken

Als je echt iets speciaals of dringends hebt en  niet tijdens de consultatie uren kunt komen maak je een afspraak met je dokter . Vermeld bij het maken van een afspraak de reden van uw contact.

Huisregels

Voor de raadplegingen op afspraak, graag enkele verduidelijkingen:

  1. Afspraken kan u alle weekdagen maken, bij voorkeur tijdens de spreekuren.
  2. Komt U met meer dan één persoon, vraag dan ook meerdere afspraken.
  3. Voorziet U een langer gesprek voor een ernstige problematiek, een speciale ingreep of een gynaecologisch onderzoek, vermeld dit dan bij aanvraag, zodat we met de tijdsduur rekening kunnen houden.
  4. Spoedgevallen kunnen tussendoor opgevangen worden, bij voorkeur na telefonische melding.

 

Nog een tip met betrekking tot patiëntenbezoek aan huis

Negen op tien keer is het mogelijk én verantwoord dat de patiënt toch naar de arts toe gaat ! In sommige andere landen gebeuren huisbezoeken slechts uitzonderlijk ! In de toekomst zullen er steeds minder huisartsen zijn, waardoor minder tijd vrij is voor verplaatsing naar de patiënt toe…Visie van de praktijk