Welkom

 

 

WENST U EEN VACCINATIE TEGEN COVID-19?

COVID vaccinaties worden NIET toegediend tijdens de reguliere afspraken.

Gelieve hiervoor ONLINE een afspraak in te boeken op een

Plaatsje –  “COVI”  –  en dit

TENMINSTE 14 DAGEN voor de afspraak datum.

 

Wij dienen de vaccins tijdig te bestellen!

 

Deze afspraken dienen enkel voor vaccinaties. Er zullen géén andere problemen of vragen behandeld worden tijdens deze consulten.

 

Het griepvaccin en COVID-vaccin mogen op dezelfde moment toegediend worden.

Het griepvaccin dient u zelf bij de apotheek aan te kopen. Dit kan zonder voorschrift.

 

Wij zijn op zoek naar patiënten die een flexibele agenda hebben :

Kan jij je gemakkelijk vrij maken voor jouw COVID vaccinatie?

Wij moeten de afspraken per 6 patiënten groeperen en zoeken patiënten die kunnen aansluiten indien we niet aan 6 personen komen. U zal hiervan ook steeds ten laatste 1 week van te voren voor gecontacteerd worden. U kan zich hiervoor aanmelden via info@hap3a.be of bij onze secretaresse. Met dank!

 

 

Visie

Een huisarts behandelt patiënten van alle leeftijden, van zuigeling tot oudere. Een huisarts is als het ware een echte ‘familie-arts’. Hierdoor kan de huisarts zijn patiënten op een brede manier bekijken: zowel medische, maar ook andere factoren worden in rekening gebracht (familiale situatie, werksituatie, persoonlijke beleving). Op deze manier trachten we u een persoonlijke en wetenschappelijke onderbouwde zorg te bieden.

In de moderne geneeskunde is multidisciplinaire zorg geen hol begrip meer. Samen met andere gezondheidswerkers (verpleging, kinesisten, diëtisten, specialisten,…) wordt er getracht door via een nauwe samenwerking tot de best mogelijke zorg te komen. Als huisartsen hebben we hierin een coördinerende rol.

Raadpleging

Kom op raadpleging als het enigszins kan. Huisbezoeken zijn voor minder mobiele of zwaar zieke patiënten. Het werken in de consultatieruimte zelf heeft zowel voor de huisarts als voor u het meeste voordeel : het dossier is bij de hand en het onderzoek gebeurt in goede omstandigheden: op een onderzoekstafel, bij ideale belichting en met alle noodzakelijke apparatuur bij de hand.

De raadplegingen zijn steeds op afspraak. Vermeld bij het maken van een afspraak de reden van uw contact. Als de secretaresse hiernaar vraagt, dan gebeurt dit in naam van de artsen om zo goed mogelijk een inschatting te kunnen maken van de aard en spoedeisendheid van uw eventuele klachten. De secretaresse is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.

Huisregels

Voor de raadplegingen, graag enkele verduidelijkingen:

  1. U kan een afspraak maken via www.afspraken.be of telefonisch (016/56.02.86).
  2. Komt u met meer dan één persoon, vraag dan ook meerdere afspraken.
  3. Voorziet u een langer gesprek voor een ernstige problematiek, een speciale ingreep, een spirometrie (longfunctiemeting) of een gynaecologisch onderzoek, vermeld dit dan bij aanvraag, zodat we met de tijdsduur rekening kunnen houden.
  4. Gelieve tijdig te verwittigen als u niet op uw afspraak kan komen.
  5. Spoedgevallen kunnen tussendoor opgevangen worden, bij voorkeur na telefonische melding.
  6. Kijk thuis goed na welke voorschriften u nodig heeft. Uw arts zal u dan voldoende medicatie voorschrijven tot aan uw volgende controle.

 

Nog een tip met betrekking tot patiëntenbezoek aan huis

Vraag uw huisbezoek aan voor 10 uur ‘s morgens. Zo hebben wij de tijd om onze agenda te plannen.

Negen op tien keer is het mogelijk én verantwoord dat de patiënt toch naar de arts toe gaat ! In sommige andere landen gebeuren huisbezoeken slechts uitzonderlijk! In de toekomst zullen er steeds minder huisartsen zijn, waardoor minder tijd vrij is voor verplaatsing naar de patiënt toe…