Nieuws

Covid- en griepvaccinatie 2024

 

Beste patiënt,

 

Langs deze weg nodigen wij u graag uit voor de griep- en covidvaccinatie voor dit najaar. 

 

Hieronder vindt u de verschillende vaccinatiemomenten in de praktijk. U kan tijdens uw raadpleging of telefonisch via 09/273.87.87 een afspraak inplannen. Graag vragen wij u hiervoor te bellen tussen 15u en 18u. Gelieve te vermelden of u beide vaccins wil toegediend krijgen of alleen het covid- of griepvaccin. 

 

Gezien de beperkte houdbaarheid van het covidvaccin is het voor ons heel belangrijk om te weten hoeveel patiënten er komen. Om die reden kunnen we dus geen vaccinaties tijdens de reguliere raadplegingen toedienen maar alleen tijdens de hiervoor voorziene vaccinatiemomenten:

 

  • Zaterdag 12/10 in de voormiddag
  • Zaterdag 19/10 in de voormiddag
  • Vrijdag 01/11 in de voormiddag

 

Het covidvaccin zal, nadat u een afspraak hebt gemaakt, beschikbaar zijn in de praktijk. Hiervoor hoeft u dus zelf niets te ondernemen. Het covidvaccin wordt gratis door de overheid beschikbaar gesteld.

 

Het griepvaccin moet u wel eerst bij de apotheek afhalen, thuis in de koelkast bewaren en meenemen naar de praktijk op het moment van uw afspraak. Hiervoor heeft u geen voorschrift meer nodig.

 

Het covid- en griepvaccin mogen gelijktijdig toegediend worden. Dit is veilig. Wil u het toch apart laten toedienen, houd er dan wel rekening mee dat u er best minimum 14 dagen tussen laat.

 

Voor kinderen onder de 12 jaar zijn er specifieke pediatrische vaccins die verkregen kunnen worden via de kinderarts.

 

Indien u de dag van uw afspraak één van de volgende symptomen (koorts, hoesten en/of ademhalingsmoeilijheden, keelpijn, neusklachten, spierpijn, hoofdpijn, vermoeidheid, geur- en smaakverlies en/of diarree) zou hebben kan u best uw vaccinae uitstellen en even contact nemen met de praktijk voor een nieuwe afspraak.

 

Met vriendelijke groeten

Huisartsenpraktijk Lievegem

Dr. Eline Daelemans

Dr. Jakob Vandeveire

Dr. Dana Onderbeke

 

Patiëntenstop

Aangezien wij kwaliteitsvolle zorg aan onze patiënten willen blijven garanderen,  
aanvaarden we enkel nog nieuwe patiënten woonachtig te Zomergem.
Inwonende gezinsleden van huidige patiënten blijven welkom in de praktijk.