Opleidingspraktijk

Onze huisartsenpraktijk heeft reeds een lange traditie in het opleiden van (huis)artsen.

Stages huisartsgeneeskunde

Tijdens de opleiding geneeskunde is het belangrijk dat geneeskundestudenten voeling krijgen met het werkveld waar ze later in terecht komen. Kunnen proeven van ons boeiende beroep is  belangrijk om hen gemotiveerd te houden hun opleiding verder te zetten. Het is ook een ideaal moment om hen te tonen wat onze job inhoudt en wat wij voor u als patiënt kunnen betekenen. Het begeleiden van stagiairs houdt ons wakker en zorgt ervoor dat we kritisch blijven kijken naar hoe we handelen.

Nu en dan zult u dus merken dat we u niet alleen ontvangen. Soms kan het zelfs gebeuren dat een stagair het roer even van ons overneemt. Dit kan uiteraard alleen onder onze supervisie en met uw toestemming. Uw medewerking is voor de stagiairs een enorm geschenk: ze krijgen zelfvertrouwen in zowel consultvoering als technische handelingen.

Wenst u ons toch onder vier ogen te spreken, wees dan zo vrij om ons dit te laten weten.

Opleiding huisartsgeneeskunde

Sedert 2013 leiden wij elk jaar een haio (huisarts-in-opleiding) op. Een haio behaalde reeds zijn/haar diploma geneeskunde, maar dient nog een MaNaMa-opleiding van 3 jaar te volgen vooraleer hij/zij zelfstandig als huisarts aan de slag kan. Deze opleiding bestaat uit 3 blokken: 1,5 jaar opleiding in een huisartsenpraktijk, 6 maanden ziekenhuisstage en 1 jaar opleiding in een andere huisartsenpraktijk.

Een haio werkt steeds onder supervisie. Er is steeds een vaste arts van de praktijk bereikbaar voor overleg. Waar nodig, komen we advies geven tijdens de raadpleging. Na elk werkblok worden de geziene patiënten besproken. Waar nodig, kan de aanpak of het beleid worden bijgestuurd. Er zijn daarnaast ook vaste momenten voor reflectie.

De haio is op dinsdag niet aanwezig in de praktijk. Deze dag is voorzien voor zelfstudie, het volgen van les of seminarie.

Heeft u hierover vragen of opmerkingen? Spreek ons erover aan.