Welkom

Als je reeds patiënt bent bij de praktijk, kan je online een afspraak maken bij zowel Dr Velghe als bij Dr Metsers via volgende link : afspraakhuisartsengroenenhoek 

Mondmasker verplicht bij luchtweginfecties, verkoudheden, grieperig gevoel, …

Visie

De praktijk behandelt patiënten van alle leeftijden, van zuigeling tot oudere. Een huisarts is als het ware een echte ‘familie-arts’. Hierdoor kan de huisarts zijn patiënten op een brede manier bekijken: zowel medische, maar ook andere factoren worden in rekening gebracht (familiale situatie, werksituatie, persoonlijke beleving). Op deze manier trachten we u een persoonlijke en wetenschappelijk onderbouwde zorg te bieden.

In de moderne geneeskunde is multidisciplinaire zorg geen hol begrip meer. Samen met andere gezondheidswerkers (apothekers, verpleging, kinesisten, diëtisten, specialisten,…) wordt er getracht door via een nauwe samenwerking tot de best mogelijke zorg te komen. Als huisartsen hebben we hierin een coördinerende rol.

Raadplegingen & Afspraken

Er wordt enkel nog op afspraak gewerkt.  Hierdoor zijn er minder lange wachttijden.  Er zijn dus geen vrije raadplegingen meer.  Deze afspraken kunnen online gemaakt worden (zie verder op de website, tabblad ‘afspraken en huisbezoeken’.

Kom naar de praktijk als het enigszins kan. Huisbezoeken zijn enkel voor minder mobiele of zwaar zieke patiënten. Het werken in de consultatieruimte zelf heeft zowel voor de huisarts als voor U het meeste voordeel : het dossier is bij de hand en het onderzoek gebeurt in goede omstandigheden: op een onderzoekstafel, bij ideale belichting en met alle noodzakelijke apparatuur bij de hand.

Huisregels

Voor afspraken graag enkele verduidelijkingen:

  1. Afspraken kan u online inboeken of telefonisch aanvragen op het nummer 03/366.41.56.
  2. Komt U met meer dan één persoon, vraag dan ook meerdere afspraken.
  3. Indien er iets tussenkomt, gelieve dan tijdig de afspraak af te bellen of online te annuleren.  Patiënten die zonder verwittigen niet komen opdagen op een afspraak, zullen in de toekomst geen nieuwe afspraak meer kunnen inboeken.
  4. Voorziet U een langer gesprek voor een ernstige problematiek, een speciale ingreep of een gynaecologisch onderzoek, vermeld dit dan bij aanvraag, zodat we met de tijdsduur rekening kunnen houden.

 

Nog een tip met betrekking tot patiëntenbezoek aan huis

Negen op tien keer is het mogelijk én verantwoord dat de patiënt toch naar de arts toe gaat ! In sommige andere landen gebeuren huisbezoeken slechts uitzonderlijk ! Parkeerproblemen en verkeersdrukte maken huisbezoeken afleggen niet evident.  In de toekomst zullen er ook steeds minder huisartsen zijn, waardoor minder tijd vrij is voor verplaatsing naar de patiënt toe.