Welkom

Visie

Dr Velghe behandelt patiënten van alle leeftijden, van zuigeling tot oudere. Een huisarts is als het ware een echte ‘familie-arts’. Hierdoor kan de huisarts zijn patiënten op een brede manier bekijken: zowel medische, maar ook andere factoren worden in rekening gebracht (familiale situatie, werksituatie, persoonlijke beleving). Op deze manier trachten we u een persoonlijke en wetenschappelijk onderbouwde zorg te bieden.

In de moderne geneeskunde is multidisciplinaire zorg geen hol begrip meer. Samen met andere gezondheidswerkers (apothekers, verpleging, kinesisten, diëtisten, specialisten,…) wordt er getracht door via een nauwe samenwerking tot de best mogelijke zorg te komen. Als huisartsen hebben we hierin een coördinerende rol.

Raadpleging

Kom op raadpleging als het enigszins kan. Huisbezoeken zijn enkel voor minder mobiele of zwaar zieke patiënten. Het werken in de consultatieruimte zelf heeft zowel voor de huisarts als voor U het meeste voordeel : het dossier is bij de hand en het onderzoek gebeurt in goede omstandigheden: op een onderzoekstafel, bij ideale belichting en met alle noodzakelijke apparatuur bij de hand.

Afspraken

Naast de vrije raadpleging werkt Dr Velghe ook op afspraak.  Bij een afspraak dient u minder lang te wachten.  Afspraken voor een nuchtere bloedname, worden ingepland voor de vrije raadpleging, andere afspraken worden ingepland na de vrije raadpleging.  Als de vrije raadpleging uitloopt, kan het zijn dat de afspraken wat vertraging oplopen.

Huisregels

Voor de raadplegingen op afspraak, graag enkele verduidelijkingen:

  1. Afspraken kan u alle weekdagen aanvragen tijdens de spreekuren op het nummer 03/366.41.56.
  2. Komt U met meer dan één persoon, vraag dan ook meerdere afspraken.
  3. Indien er iets tussenkomt, gelieve dan de afspraak af te bellen.  Patiënten die niet komen opdagen op een afspraak, zullen in de toekomst geen nieuwe afspraak meer krijgen en kunnen enkel nog tijdens de vrije raadpleging komen.
  4. Voorziet U een langer gesprek voor een ernstige problematiek, een speciale ingreep of een gynaecologisch onderzoek, vermeld dit dan bij aanvraag, zodat we met de tijdsduur rekening kunnen houden.

 

Nog een tip met betrekking tot patiëntenbezoek aan huis

Negen op tien keer is het mogelijk én verantwoord dat de patiënt toch naar de arts toe gaat ! In sommige andere landen gebeuren huisbezoeken slechts uitzonderlijk ! Parkeerproblemen en verkeersdrukte maken huisbezoeken afleggen niet evident.  In de toekomst zullen er ook steeds minder huisartsen zijn, waardoor minder tijd vrij is voor verplaatsing naar de patiënt toe.