Welkom

Momenteel zijn we met drie artsen:

  • Dr. Lambrechts
  • Dr. Vancraen
  • Dr. Spyrantis (tijdelijke vervanging).
Als je een afspraak hebt, kom je alleen naar de praktijk en draag je een eigen mondmasker. Vergeet ook jouw ID niet. Vrije raadplegingen zijn door de corona maatregelen niet meer mogelijk. Gelieve altijd een afspraak te maken, alvorens naar de praktijk te komen.

 

Er worden dagelijks Covid-testen afgenomen in onze praktijk. Indien u symptomen hebt, gelieve telefonisch contact op te nemen voor een afspraak.

 

Een mogelijk geval van COVID-19 is een persoon met:

minstens één van de volgende symptomen: hoest, ademhalingsmoeilijkheden, thoracale pijn, verlies van smaak of geur.

OF

minstens twee van de volgende symptomen: koorts, spierpijn, vermoeidheid, rhinitis, keelpijn, hoofdpijn, diarree, plotse verwardheid, plotse val zonder duidelijke oorzaak.

OF

verergering van chronische luchtweg symptomen (COPD, astma, chronische hoest..).

 

 

Visie

Een huisarts behandelt patiënten van alle leeftijden, van zuigeling tot oudere. Een huisarts is als het ware een echte ‘familie-arts’. Hierdoor kan de huisarts zijn patiënten op een brede manier bekijken: zowel medische, maar ook andere factoren worden in rekening gebracht (familiale situatie, werksituatie, persoonlijke beleving). Op deze manier trachten we u een persoonlijke en wetenschappelijke onderbouwde zorg te bieden.

In de moderne geneeskunde is multidisciplinaire zorg geen hol begrip meer. Samen met andere gezondheidswerkers (verpleging, kinesisten, diëtisten, specialisten,…) wordt er getracht door via een nauwe samenwerking tot de best mogelijke zorg te komen. Als huisartsen hebben we hierin een coördinerende rol.

Raadpleging

Kom op raadpleging als het enigszins kan.
Huisbezoeken zijn voor minder mobiele of zwaar zieke patiënten.
Aan de praktijk bevindt zich de bushalte ‘Burcht’, waardoor u het openbaar vervoer kan gebruiken om tot aan de praktijk te komen. Het werken in de consultatieruimte zelf heeft zowel voor de huisarts als voor U het meeste voordeel : het dossier is bij de hand en het onderzoek gebeurt in goede omstandigheden: op een onderzoekstafel, bij ideale belichting en met alle noodzakelijke apparatuur bij de hand.

Afspraken

Op afspraak dient u minder lang te wachten. Online kan u 24/24 en 7/7 een afspraak maken. Indien mogelijk vermeldt u bij het maken van een afspraak de reden van uw contact. Zeker telefonisch zal de praktijkassistente hiernaar vragen om een zo goed mogelijke inschatting van de aard en spoedeisendheid van uw eventuele klachten te kunnen maken. De praktijkassistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.

Huisregels

Voor de raadplegingen op afspraak, graag enkele verduidelijkingen:

  1. Afspraken kan u alle weekdagen maken, bij voorkeur online. Zo proberen we de vele telefoons tijdens uw consultatie, alsook die van een andere patiënt, te beperken.
  2. Komt U met meer dan één persoon, vraag dan ook meerdere afspraken.
  3. Voorziet U een langer gesprek voor een ernstige problematiek, een speciale ingreep of een gynaecologisch onderzoek, vermeld dit dan bij aanvraag, zodat we met de tijdsduur rekening kunnen houden.
  4. Spoedgevallen kunnen tussendoor opgevangen worden, gelieve dit vooraf telefonisch te melden.
  5. U kan altijd zelf uw afspraak annuleren tot de dag voor uw afspraak. Kan u de dag zelf onverwacht niet komen, contacteer ons dan zeker telefonisch. Dan kunnen we die dag een andere patiënt vooruit helpen.

Nog een tip met betrekking tot patiëntenbezoek aan huis

Voor de minder mobiele en zwaar zieke patiënten maken we een uitzondering en komen we aan huis.
Gelieve een huisbezoek voor 10u00 ‘s morgens aan te vragen.
Negen op tien keer is het mogelijk én verantwoord dat de patiënt toch naar de arts toe gaat! In het artsenkabinet heeft de arts meer middelen ter beschikking om optimale zorg te verlenen.