Welkom

Nieuwe arts in de praktijk !

Beste patiënten

Wij zijn verheugd te kunnen melden dat vanaf 1 oktober 2019 Dr Katrien Ceulemans de praktijk zal vervoegen als huisarts-in-opleiding (haio), en dit gedurende 18 maanden.

Als haio bezit Katrien het diploma van arts, na het voltooien van de studies geneeskunde, maar volgt zij nu een bijkomende specialisatie gedurende 3 jaar om erkend huisarts te worden. Om het huisartsenvak te leren wordt zij ingeschakeld in alle aspecten van het werk: ze heeft haar eigen spreekuren en doet zelf huisbezoeken en wachtdiensten. Er is evenwel dagelijks overleg over haar werkzaamheden.

Als patiënt heeft u nog steeds de keuze om een afspraak te maken bij uw arts naar keuze, maar bij dringende gevallen en huisbezoeken wordt u geholpen door de arts die zich hiertoe vrij kan maken. De haio werkt aan dezelfde tarieven en terugbetalingsregels als de andere artsen in de praktijk.

 

Klik hier om een afspraak via internet te maken

Visie

Een huisarts behandelt patiënten van alle leeftijden, van zuigeling tot oudere. Een huisarts is als het ware een echte ‘familie-arts’. Hierdoor kan de huisarts zijn patiënten op een brede manier bekijken: zowel medische, maar ook andere factoren worden in rekening gebracht (familiale situatie, werksituatie, persoonlijke beleving). Op deze manier trachten we u een persoonlijke en wetenschappelijke onderbouwde zorg te bieden.

In de moderne geneeskunde is multidisciplinaire zorg geen hol begrip meer. Samen met andere gezondheidswerkers (verpleging, kinesisten, diëtisten, specialisten,…) wordt er getracht door via een nauwe samenwerking tot de best mogelijke zorg te komen. Als huisartsen hebben we hierin een coördinerende rol.

Raadpleging

Kom op raadpleging als het enigszins kan. Huisbezoeken zijn voor minder mobiele of zwaar zieke patiënten. Het werken in de consultatieruimte zelf heeft zowel voor de huisarts als voor U het meeste voordeel : het dossier is bij de hand en het onderzoek gebeurt in goede omstandigheden: op een onderzoekstafel, bij ideale belichting en met alle noodzakelijke apparatuur bij de hand.

Huisregels

Voor de raadplegingen na afspraak, graag enkele verduidelijkingen:

Een afspraak maakt u liefst via het internet.

Als u met twee personen komt, kies dan een dubbele afspraak, zodat we voldoende tijd hebben om uw probleem te behandelen. Als dat niet meer mogelijk is, vragen we om ons steeds te bellen.

Staat de online agenda volgeboekt, aarzel dan niet om ons telefonisch te contacteren. Wij houden plaats vrij voor dringende zaken.

Hou er rekening mee dat er per afspraak tijd is om één medisch probleem grondig aan te pakken.

Vermeld indien u dat wenst een reden, maar doe dit zeker bij pre-operatieve onderzoeken, uitstrijkjes, verzekeringsonderzoek en reisadvies.

Uw afspraak annuleren

Wanneer u niet aanwezig kan zijn op uw afspraak, laat het ons dan dan tijdig weten (24 uur vooraf). U kunt zelf uw afspraak annuleren via “Mijnonlineagenda.be”. Lukt het niet, dan kunt U ons nog steeds telefonisch verwittigen.
De vrijgekomen tijd kunnen we immers gebruiken om andere patiënten verder te helpen. Bovendien voorkomt u dat wij u een annulatierekening moeten sturen (€ 25,-)