Welkom

Griepvaccinatie 2018

Beste patiënten,

Dit jaar organiseert de praktijk griepvaccinatiemomenten. Je kan hier dan zonder afspraak terecht voor de toediening van je griepvaccin.

Hoe gaat dit in zijn werk?

  • Je komt op 1 van de onderstaande tijdstippen (zonder afspraak) naar de praktijk.
  • Je brengt je griepvaccin en identiteitskaart mee.
  • De betaling gebeurt via het ziekenfonds, en kost jou dus niks.
 • Opgelet: dit is geen raadpleging: er kunnen dus geen andere problemen besproken worden.

Wanneer?

Griepvaccinatie gebeurt rond november. Zo hopen we op tijd bescherming te bieden tegen een vroegtijdige epidemie, maar toch lang genoeg dekking te geven bij een eventuele late uitbraak.
Het vaccin werkt pas na 2 weken: tijdens een epidemie komt het vaccin dus meestal te laat.

 • Donderdag 25 oktober: 9u – 10u
 • Zaterdag  27 oktober: 9u – 10u
 • Woensdag 7 november: 18u30 – 19u30
 • Dinsdag  13 november: 8 – 9u
 • Vrijdag 16 november: 13u – 14u

Nieuwe huisarts in de praktijk !

Sinds 1 oktober 2015 is dr. Joke Schoofs als 2e arts in de praktijk begonnen.
Zij is volwaardig huisarts en zal de praktijk samen met dr. Luc De Muynck verder uitbouwen tot een duopraktijk. Voorlopig komt er geen nieuwe Haio (= assistent).

 

Opgelet !!!

Vanaf 1 juni 2015 wordt het kruispunt Jutestraat – Zwartemolenstraat afgesloten voor alle autoverkeer. U kunt de Zwartemolenstraat dan enkel inrijden via de Oude Kouterdreef!

 !!!! VANAF 2 JANUARI 2015 ZIJN ALLE CONSULTATIES NA AFSPRAAK !!!!

Afspraken

Na afspraak dient u minder lang te wachten. Vermeld bij het maken van een afspraak de reden van uw contact.

Klik hier om een afspraak via internet te maken

Visie

Een huisarts behandelt patiënten van alle leeftijden, van zuigeling tot oudere. Een huisarts is als het ware een echte ‘familie-arts’. Hierdoor kan de huisarts zijn patiënten op een brede manier bekijken: zowel medische, maar ook andere factoren worden in rekening gebracht (familiale situatie, werksituatie, persoonlijke beleving). Op deze manier trachten we u een persoonlijke en wetenschappelijke onderbouwde zorg te bieden.

In de moderne geneeskunde is multidisciplinaire zorg geen hol begrip meer. Samen met andere gezondheidswerkers (verpleging, kinesisten, diëtisten, specialisten,…) wordt er getracht door via een nauwe samenwerking tot de best mogelijke zorg te komen. Als huisartsen hebben we hierin een coördinerende rol.

Raadpleging

Kom op raadpleging als het enigszins kan. Huisbezoeken zijn voor minder mobiele of zwaar zieke patiënten.Het werken in de consultatieruimte zelf heeft zowel voor de huisarts als voor U het meeste voordeel : het dossier is bij de hand en het onderzoek gebeurt in goede omstandigheden: op een onderzoekstafel, bij ideale belichting en met alle noodzakelijke apparatuur bij de hand.

Huisregels

Voor de raadplegingen na afspraak, graag enkele verduidelijkingen:

Een afspraak maakt u liefst via het internet.

Als u met twee personen komt, kies dan een dubbele afspraak, zodat we voldoende tijd hebben om uw probleem te behandelen. Als dat niet meer mogelijk is, vragen we om ons steeds te bellen.

Staat de online agenda volgeboekt, aarzel dan niet om ons telefonisch te contacteren. Wij houden plaats vrij voor dringende zaken.

Hou er rekening mee dat er per afspraak tijd is om één medisch probleem grondig aan te pakken.

Vermeld indien u dat wenst een reden, maar doe dit zeker bij pre-operatieve onderzoeken, uitstrijkjes, verzekeringsonderzoek en reisadvies.

Uw afspraak annuleren

Wanneer u niet aanwezig kan zijn op uw afspraak, laat het ons dan dan tijdig weten (24 uur vooraf). U kunt zelf uw afspraak annuleren via “Mijnonlineagenda.be”. Lukt het niet, dan kunt U ons nog steeds telefonisch verwittigen.
De vrijgekomen tijd kunnen we immers gebruiken om andere patiënten verder te helpen. Bovendien voorkomt u dat wij u een annulatierekening moeten sturen (€ 25,-)

 

 

Nog een tip met betrekking tot patiëntenbezoek aan huis

Negen op tien keer is het mogelijk én verantwoord dat de patiënt toch naar de arts toe gaat ! In sommige andere landen gebeuren huisbezoeken slechts uitzonderlijk ! In de toekomst zullen er steeds minder huisartsen zijn, waardoor minder tijd vrij is voor verplaatsing naar de patiënt toe…