Welkom

De huisartsen van Langemark-Poelkapelle werken nu samen.

De vijf huisartsen van Langemark-Poelkapelle zetten een stap naar nauwere samenwerking. In het verleden werden al afspraken gemaakt rond wachtdiensten en vakanties. Vanaf nu hebben de vijf dokters toegang tot elkaars dossiers, mits toestemming van de patiënt. Tegen 2018 zullen ze ook onder één dak werken en zal de groepspraktijk ‘Artsenhuis De Linde’ een feit zijn.

* Vandaag bezoekt iedere patiënt de huisarts van haar/zijn keuze. Dat zal in de toekomst NIET veranderen.

* Dankzij een nieuw computerprogramma kunnen alle Langemark-Poelkapelse huisartsen nu ook elkaars patiëntendossiers raadplegen – MITS toestemming van de patiënt. CONCREET: wie tijdens de vakantie van haar/zijn huisarts een andere huisarts van Langemark-Poelkapelle raadpleegt, kan die de toestemming geven om haar/zijn dossier in te kijken. Dat maakt het de arts een stuk makkelijker om een correcte diagnose te stellen; de patiënt hoeft niet zelf haar/zijn medische voorgeschiedenis uit de doeken te doen.

* Op 15 september 2016 kwam een nieuwe collega, dr. Melissa Vermeersch, de rangen versterken. Zij werkt in de praktijkruimtes van dr. François en dr. Van Assche.

* Op langere termijn zullen dr. François, dr. Van Assche en dr. Vermeersch een groepspraktijk vormen. Zij zullen dan ook onder één dak werken. Het ‘Artsenhuis De Linde’ zal wellicht in 2018 van start gaan. LET WEL: ook dan blijft de keuze van de patiënt voor een eigen huisarts gewaarborgd.