Welkom op de website van huisartsenpraktijk Ars Medica!

PRAKTIJKNIEUWS

Op 30 september 2022 beëindigt dokter Celine haar opleiding in onze groepspraktijk. 
Vanaf 3 oktober 2022 verwelkomen we twee nieuwe huisartsen-in-opleiding, dokter Mouna en dokter Alycia.

AFSPRAAK MAKEN

Als je corona-gerelateerde symptomen hebt (verkoudheid, hoest, grieperig gevoel,…) is het aangeraden om je eerst te laten testen via een sneltest bij de apotheker of een PCR-test in een testcentrum. Maak uw testcode aan via www.mijncoronatest.be.
Indien u toch op consultatie komt vragen we u om niet in de wachtzaal plaats te nemen maar in uw wagen te wachten tot de dokter u opbelt.

Aandacht: Sinds 1 maart 2022 is er een nieuwe link naar onze online agenda.
Klik hier om online een afspraak te maken.
Het is nog steeds verplicht om een mondmasker te dragen van zodra u de praktijk binnenkomt!
U kan ook telefonisch een afspraak maken via het secretariaat, elke werkdag tussen 8u en 12u. Voor dringende gevallen kan u uiteraard steeds bellen. In levensbedreigende omstandigheden belt u best onmiddellijk het noodnummer 112.

Afspraken bij Leen, onze verpleegkundige, kunnen vanaf 1 maart 2022 ook online gemaakt worden, of telefonisch via het secretariaat (elke werkdag tussen 8u en 12u).

A.u.b. bij elke raadpleging uw geldig e-ID meebrengen! Voor kinderen die geen kids-ID hebben volstaat een SIS-kaart of ISI+-kaart. Dank!
Uw afspraak is een richt-uur, gelieve rekening te houden met mogelijke vertragingen.

AFLEVEREN VAN VOORSCHRIFTEN

Voorschriften worden niet meer afgeleverd op telefonische vraag!
Ze worden gemaakt tijdens een raadpleging of huisbezoek.
Voor een nieuw op te starten geneesmiddel komt u uiteraard altijd op raadpleging.
Voor verlenging van chronische medicatie zal de arts tijdens de raadpleging voldoende voorschriften meegeven tot aan de volgende geplande controle/raadpleging. De tijd tot de volgende controle wordt in overleg bepaald.
Kijk dus goed na voor je op consultatie komt voor welke medicatie je eventueel een verlenging nodig hebt!

 

WWW.MIJNCORONATEST.BE
Indien u symptomen vertoont dient u zich te laten testen via een sneltest bij de apotheker of een PCR-test in een testcentrum! Zelftesten zijn bij symptomen NIET betrouwbaar!
Maak uw testcode aan via www.mijncoronatest.be.

 

HELENA
Vanaf 1 juli 2020 werken wij met Helena. Dit is een programma waarmee wij op een veilige manier kunnen communiceren, denk maar aan voorschriften of verwijsbrieven doorsturen. Je krijgt dan een melding via mail wanneer er een nieuw document beschikbaar is.
We zouden jullie dan ook willen vragen om alvast een account te maken bij dit programma. De instructies daarvoor vind je hier.

 

FIETSENREK
Gelieve gebruik te maken van het fietsenrek (aan de linkerzijde van de parking) en geen fietsen meer tegen de gevel te plaatsen. Dank!