Uit de wijk en het centrum

Wijkgezondheidscentrum Watersportbaan verhuist!

Vanaf maandag 2 mei 2022 ontvangen we jou in een nieuw gebouw. Het is een ruim, licht en toegankelijk centrum, waar we onze patiënten de beste zorgen zullen kunnen blijven bieden.

De nieuwe locatie is gelegen aan de Nekkersberglaan 2, 9000 Gent, op amper 200m van onze huidige locatie:

 

Maart is maand van de tand

Tijdens de maand maart willen we extra inzitten op mondzorg. Een gezonde mond is belangrijk om goed te kunnen praten, eten, lachen,..

Enkele tips op een rijtje:

  • Poets je tanden 2x per dag: na het ontbijt en voor het slapengaan.
  • Een beetje tandpasta is voldoende (zo groot als een erwt).
  • Beperk zoete en zure drankjes en ongezonde tussendoortjes.
  • Ga jaarlijks naar de tandarts, dat is ook goedkoper

Heb je nog geen tandarts?
Ontdek hier het overzicht van de tandartsen in de buurt.

In het wijkgezondheidscentrum verdelen we gericht mondzorgpakketjes bij patiënten en nemen ook initiatieven met buurtorganisaties.

 

Lancering WEGWIJS spel

Kom op 29 maart alles te weten over het nieuwe WEGWIJS spel. Een spel dat mensen (met lage gezondheidsvaardigheden) ‘wegwijs’ maakt in het zorg- en welzijnslandschap, samen met schepen Rudy Coddens en experten in gezondheidsvaardigheden.
Tijdens een praktische workshop maak je kennis met het spel, zodat je kan ontdekken wat WEGWIJS  voor jou en je doelgroep kan betekenen.
Schrijf je via deze link snel in en maak kans om één spel te winnen ter waarde van 125 euro. We bieden ook de mogelijkheid om het spel ter plaatse aan te kopen.

Voor wie?

Voor iedereen die in Vlaanderen werkt met jongeren of mensen met lage gezondheidsvaardigheden.
Meer informatie, programma en praktische info vind je via deze link.
Welkom Anja Poelman

 

Beste patiënt

Sinds februari werk ik mee achter de schermen aan de administratie en zit ik af en toe samen met Jorre aan het onthaal.

Vanaf maart zal ik jullie met plezier regelmatig begroeten en hoop ik ook te kunnen antwoorden op al jullie vragen aan de telefoon.

Ik heb stage mogen doen in WGC Rabot en ben heel blij dat ik nu hier mag verder groeien in deze job.

Vriendelijke groeten

Anja Poelman

Vervanging Liza Janssens

Beste patiënt

Tijdens de afwezigheid van Liza zal ik met alle plezier het onthaalteam versterken.

Ik deed recent 2 maanden stage in Wijkgezondheidscentrum Brugse Poort als onthaalmedewerker. Na deze heel fijne ervaring, kreeg ik de kans om hier tijdelijk aan de slag te gaan.

Ik ben van opleiding maatschappelijk werker, en onlangs behaalde ik bijkomend mijn diploma medisch administratief bediende. Ik wil absoluut in de zorgsector werken want mensen kunnen helpen maakt mijn leven rijker en boeiender en geeft me voldoening. Daarom sta ik klaar voor al jullie vragen en het maken van afspraken.

Tot aan het onthaal, of aan de telefoon!

Stefanie Van De Kerkhove

Welkom dr. Melanie Coetsier

Beste patiënten

Mijn naam is Melanie Coetsier en op 1 oktober ben ik vol enthousiasme gestart in het Wijkgezondheidscentrum Watersportbaan. Ik zal hier het komende jaar als huisarts-in-opleiding het artsenteam komen versterken.

Ik studeerde in juni 2021 af als basisarts en koos voor huisartsgeneeskunde omdat ik het gevoel heb dat deze discipline mijn talenten en interesses het beste verbindt.

Als beginnende huisarts heb ik het geluk om nauwgezet begeleid te worden door de andere artsen in dit team, zodat ik jullie de meest kwaliteitsvolle zorg kan aanbieden.

Ik kijk er naar uit om als huisarts een duurzame en integere band te kunnen aangaan met mijn patiënten. Een langdurige en geregelde opvolging in combinatie met het menselijke contact dat hierbij komt kijken, vind ik dan ook enorm belangrijk.

Tot binnenkort!

Dr. Melanie Coetsier

Welkom dr. Nesrin Diren

Beste patiënten

Mijn naam is Nesrin Diren en vanaf 1 oktober 2021 werk ik voor 18 maanden als huisarts-in-opleiding in het Wijkgezondheidscentrum Watersportbaan.

Ik ben in juni 2018 afgestuurd als basisarts en heb hierna 1,5 jaar ervaring opgedaan als gynaecologe-in-opleiding in Nederland.

Daarna heb ik besloten om over te gaan naar huisartsgeneeskunde, omdat ik graag meer patiëntencontact wou en de patiënten ook langduriger wou opvolgen.

Ik zal in het Wijkgezondheidscentrum Watersportbaan functioneren in teamverband en begeleid worden door de artsen om met veel enthousiasme en motivatie de best mogelijke zorg te leveren!

Tot binnenkort!

Dr. Nesrin Diren