verhuizen

Vanaf 17 januari 2022 zal het team van WGC Kapellenberg jou kunnen ontvangen in een spiksplinternieuw gebouw. Het is een ruim, licht en toegankelijk wijkgezondheidscentrum waar we al onze patiënten de beste zorgen zullen kunnen bieden.

De nieuwe locatie is gelegen op Sporewegel 3, 9000 Gent op de oude Malmar site nabij het Bijgaardepark. De Sporewegel bevindt zich langs het fiets- en wandelpad tussen het Shoppingscentrum Dendermondsesteenweg en de Nijverheidstraat. Klik hier voor een groter plan!

Ons bouwproject wordt gerealiseerd samen met 59 cohousing gezinnen onder de naam ‘Bijgaardehof’. De naam van de site, het Bijgaardehof, verwijst niet langer naar de aanwezigheid van de Malmarfabriek, maar wel naar de bijentuin die in de 13de eeuw toebehoorde aan de vlakbij gelegen Sint-Baafsabdij. De site is ook gekend om de vleermuizenkolonie in de kelders van het gebouw en de werken van graffitikunstenaar ROA.

In 2015 lanceerde SoGent, die samen met de Stad Gent het nabijgelegen Bijgaardepark vernieuwt en uitbreidt, een oproep naar geïnteresseerde bewoners en organisaties die aan het project wilden meewerken. Drie cohousinggroepen (De Spore, Wijgaard en Biotope) en WGC Kapellenberg werden geselecteerd om samen met een ontwerpteam (BOGDAN & VAN BROECK, NEY & Partners, LAND landschapsarchitecten en VK Engineering) een masterplan uit te werken. Voor de bouw van het project werd Strabag aangesteld. Om de vele bouwheren te ondersteunen en te begeleiden in dit bouwproject werd beroep gedaan op Jeroen Gaeremynck van Gemeengoed.