Welkom

Huisartsen – Kinesitherapie – Verpleging

Wijkgezondheidscentrum Kapellenberg is een groepspraktijk waar huisartsen, verpleegkundigen en kinesitherapeuten samenwerken. Door multidisciplinair te werken bieden we onze patiënten een kwalitatieve gezondheidszorg. Onze dienstverlening is laagdrempelig en wijkgericht: we richten ons op patiënten uit Sint-Amandsberg en de Gentse Dampoortwijk.

De focus op de wijk bevordert de lichamelijke, geestelijke en maatschappelijke gezondheid van de bevolking. We werken actief rond gezondheidspromotie en ziektepreventie, vanuit eigen initiatieven en deelname aan andere lokale initiatieven. We zijn één van de tien Gentse wijkgezondheidscentra.

We werken via het forfaitair systeem waardoor mutualiteiten rechtstreeks betalen per ingeschreven patiënt. De patiënt moet zelf niet betalen bij consultatie.


F.A.Q. voor kandidaat-patiënten

Kan ik op doktersbezoek komen?

Ons centrum werkt via het forfaitair systeem, m.a.w. je moet bij ons ingeschreven zijn om op consultatie te komen bij onze huisartsen, verpleegkundigen of kinesisten. Je moet in Sint-Amandsberg of de Dampoortwijk wonen om te kunnen inschrijven.

F.A.Q. voor patiënten

Kan ik vandaag nog een arts te zien?

Bel steeds voor 10u ‘s ochtends voor een afspraak of kom naar de vrije consultatie (8u30-10u30). Als u na 10u belt, zijn de afspraken voor die dag mogelijk al ingenomen en kan u dus niet meer de dag zelf gezien worden. Ook voor huisbezoeken belt u best voor 10u ‘s ochtends.

Kies ik best een vaste arts?

Kies bij voorkeur steeds een vaste arts. Die kent u en uw situatie, wat een goede opvolging gemakkelijker maakt. Als u nog geen vaste arts heeft, wordt gevraagd om voor eenzelfde probleem steeds bij dezelfde dokter te komen.

Kan ik telefonisch een voorschrift bestellen?

Telefonisch voorschriften aanvragen kan niet. U dient steeds een afspraak te maken met uw arts. Hij of zij zal u dan voldoende voorschriften meegeven. Wacht niet tot uw medicatie op is, maar maak hiervoor een week op voorhand een afspraak met uw arts alsjeblieft.

Ik ga wat te laat zijn op mijn afspraak. Is dat een probleem?

Probeer steeds ruim op tijd aanwezig te zijn. Als u te laat bent, is de kans groot dat de afspraak vervalt, omdat er na u nog patiënten op de agenda staan. We proberen de wachttijden voor iedereen zo kort mogelijk te houden. Bel steeds als u vermoedt dat u te laat zou kunnen zijn.

Ik geraak niet op mijn afspraak. Wat moet ik doen?

Bel steeds zo vroeg mogelijk om de afspraak te annuleren. Zo kan de beschikbare tijd aan een andere patiënt gegeven worden. Zeker op drukke dagen is het erg jammer als er afspraken verloren gaan.