Home

Welkom op de site van de huisartsenpraktijk van Dr. Lynn Seghers en Dr. Stien Vandenberghe

Beste patiënten,

 

Wij zijn bereikbaar op het nummer 015/65.83.24. Je kan ook online een afspraak maken door hier te klikken.
Vergeet zeker niet steeds je identiteitskaart mee te brengen naar de raadpleging.

 

Belangrijk nieuws!!

Vanaf 1 december 2018 verandert het nummer van de wachtdienst. Als je geconfronteerd wordt met een dringend medisch probleem buiten de openingsuren van onze praktijk, bel dan het nummer 1733. Vanaf 1 december 2018 opent ook de wachtpost in Mechelen, in het weekend en op feestdagen kan je daar terecht.

Belangrijk, de wachtdienst is er enkel om te helpen bij dringende medische problemen die niet kunnen wachten tot de volgende morgen/na het weekend!

Openingsuren wachtpost:

Weekend: van vrijdagavond 19u tot maandagochtend 8u

Feestdagen: de avond voor de feestdag vanaf 19u tot de ochtend na de feestdag 8u

Gesloten op weekdagen. Bel 1733 voor de huisarts van wacht.

Adres wachtpost:

Liersesteenweg 435
2800 Mechelen
(naast spoedgevallendienst AZ Sint-Maarten)

 

 

!!Belangrijk!!

Het elektronisch delen van gezondheidsgegevens: Informed consent

In deze gedigitaliseerde tijden is het mogelijk voor ons als huisarts om efficiënter samen te werken met andere zorgverleners in de eerste lijn en met de ziekenhuizen. Via een geïnformeerde toestemming (informed consent) stemt u in met het elektronisch delen van uw gezondheidsgegevens. U geeft dus een goedkeuring als patiënt aan uw zorgverleners om uw gezondheidsgegevens elektronisch en op een beveiligde manier te delen.

Wat houdt dit precies in?

Als u uw goedkeuring geeft, kunnen zorgverleners relevante gegevens met betrekking tot uw medische voorgeschiedenis, medicatie, vaccinaties, enz. op een beveiligde manier met elkaar delen. Op die manier kunnen we beter samenwerken, onnodige onderzoeken vermijden en u beter behandelen. Een voorbeeld: u gaat naar de kust en krijgt een ongeval waarvoor u opgenomen moet worden in het plaatselijk ziekenhuis. Door uw toestemming te geven kan de spoedarts via uw elektronische identiteitskaart nakijken welke medicatie u neemt, of u allergieën heeft, of u al eerdere operaties gehad heeft, enz. Hierdoor kan er snel en efficiënter gehandeld worden.

Wie heeft toegang tot uw gegevens?

Enkel zorgverleners waar u een therapeutische relatie mee heeft, kunnen deze gegevens inkijken. U kan op elk moment uw toestemming intrekken en u kan steeds vragen aan uw zorgverlener om bepaalde informatie niet te delen.

Hoe uw toestemming geven?

Dat kan u thuis zelf doen via: www.patientconsent.be. U dient dan in te loggen met uw elektronische identiteitskaart. Op deze site kan u ook meer info vinden over informed consent en het elektronisch delen van gezondheidsgegevens.

U kan dit ook bij de huisarts doen, de apotheek of in het ziekenhuis.

 

Aarzel niet ons aan te spreken als u nog vragen hierover heeft!

 

 

 

 cropped-voorzijde3.jpg