Home

Welkom op de site van de huisartsenpraktijk van Dr. Lynn Seghers en Dr. Stien Vandenberghe

Vakantie!

Dr. Stien zal op vakantie zijn van 11/6 tem 22/6 en Dr. Lynn zal er niet zijn van 25/6 tem 6/7. Deze periodes is er steeds iemand die werkt. Aangezien we dan alleen zijn kan het zijn dat de uren anders zijn dan normaal maar je kan elke dag zeker verder geholpen worden.

Beste patiënten,

Wij zijn bereikbaar op het nummer 015/65.83.24. Je kan ook online een afspraak maken door hier te klikken.
Vergeet zeker niet steeds je identiteitskaart mee te brengen naar de raadpleging.

 

Digitale wachtkamer

Zoals jullie misschien al via de pers of via mail gehoord hebben is er een probleem geweest met hackers op de site van digitale wachtkamer. Een site waar vele dokters mee werken en wij ook. Het probleem is ondertussen al opgelost en de site is terug veilig maar er wordt aangeraden om je wachtwoord toch te veranderen. De mail die digitale wachtkamer stuurt is dus een echte mail die je ernstig kan nemen.  Met vragen over dit probleem kan je bellen naar de helpdesk van digitale wachtkamer (011/559959).

!!Belangrijk!!

Het elektronisch delen van gezondheidsgegevens: Informed consent

In deze gedigitaliseerde tijden is het mogelijk voor ons als huisarts om efficiënter samen te werken met andere zorgverleners in de eerste lijn en met de ziekenhuizen. Via een geïnformeerde toestemming (informed consent) stemt u in met het elektronisch delen van uw gezondheidsgegevens. U geeft dus een goedkeuring als patiënt aan uw zorgverleners om uw gezondheidsgegevens elektronisch en op een beveiligde manier te delen.

Wat houdt dit precies in?

Als u uw goedkeuring geeft, kunnen zorgverleners relevante gegevens met betrekking tot uw medische voorgeschiedenis, medicatie, vaccinaties, enz. op een beveiligde manier met elkaar delen. Op die manier kunnen we beter samenwerken, onnodige onderzoeken vermijden en u beter behandelen. Een voorbeeld: u gaat naar de kust en krijgt een ongeval waarvoor u opgenomen moet worden in het plaatselijk ziekenhuis. Door uw toestemming te geven kan de spoedarts via uw elektronische identiteitskaart nakijken welke medicatie u neemt, of u allergieën heeft, of u al eerdere operaties gehad heeft, enz. Hierdoor kan er snel en efficiënter gehandeld worden.

Wie heeft toegang tot uw gegevens?

Enkel zorgverleners waar u een therapeutische relatie mee heeft, kunnen deze gegevens inkijken. U kan op elk moment uw toestemming intrekken en u kan steeds vragen aan uw zorgverlener om bepaalde informatie niet te delen.

Hoe uw toestemming geven?

Dat kan u thuis zelf doen via: www.patientconsent.be. U dient dan in te loggen met uw elektronische identiteitskaart. Op deze site kan u ook meer info vinden over informed consent en het elektronisch delen van gezondheidsgegevens.

U kan dit ook bij de huisarts doen, de apotheek of in het ziekenhuis.

 

Aarzel niet ons aan te spreken als u nog vragen hierover heeft!

 

 

 

 cropped-voorzijde3.jpg