Projecten

“Dream big. Set goals. Take action.” 

 

Wie nooit iets probeert, zal nooit falen maar zal ook nooit winnen. Met die gedachte smijt ik mij zo nu en dan graag in een nieuwe uitdaging en werk ik graag mee aan nieuwe projecten.

VZW Kinderwens 

Het krijgen van kinderen is voor de meeste mensen een levensdoel. In 2010 richtte Shanti Van Genechten samen met professor Lode Godderis Kinderwens Vlaanderen op. Uit onderzoek blijkt dat de periode vanaf conceptie tot en met het tweede levensjaar het fundament vormt voor de lichamelijke, sociale en emotionele gezondheid én ontwikkeling van onze toekomstige kinderen. Daarom richt de VZW zich sterk op het informeren en benadrukken van het belang van de eerste 1001 dagen in Vlaanderen.

Idealiter zijn vrouwen zelfs drie maanden voor de bevruchting al in optimale conditie. In onze huidige samenleving is dat echter niet zo vanzelfsprekend. Een ongezonde levensstijl en mentale problemen kunnen nochtans de levenskwaliteit en kans op chronische ziekten bij de ouders, maar ook bij het toekomstige kind, drastisch beïnvloeden. Niet alleen neemt een kind vaak de gewoontes van de ouders over, zijn/haar DNA wordt ook al meebepaald door de levensstijl van de ouders voor de zwangerschap. Door vroeg in te grijpen kan je letterlijk kleine wijzigingen in het DNA aanbrengen en het risico op latere chronische levensstijlziekten bij je kind positief beïnvloeden.

Als sport- en leefstijlarts met dagelijkse ervaring in het begeleiden van personen met obesitas wil ik niet liever dan dat het belang van een gezonde leefstijl van bij de start een vanzelfsprekend gegeven wordt. Samen met de VZW tracht ik dan ook door middel van betere en vroegtijdige informatieverstrekking gezondheidswinst te boeken bij toekomstige ouders en hun kinderen.