Dokter Andreakos – Acupunctuur

Dokter Andreakos heeft bovenop de westerse geneeskunde een drie jarige opleiding chinese geneeskunde (TCM) en acupunctuur gevolgd en is lid van de Belgische Acupunctuur Federatie.

Acupunctuur is een Oosterse geneeswijze waarbij er naalden in het lichaam geprikt worden om u te helpen genezen. Het is een methode om het lichaam aan te moedigen zich op natuurlijke wijze te herstellen en beter te functioneren.
Het gebruik van deze geneeswijze vergt een grondige kennis van de ligging van de acupunctuurpunten (dit zijn de plaatsen waar de naalden geprikt worden) en van de ziektebeelden die kunnen behandeld worden.
Het prikken van de naalden doet bij correcte behandeling slechts weinig pijn.

Aandoeningen die in aanmerking komen voor een acupunctuur behandeling zijn oa:

Migraine, spanningshoofdpijn, klachten in verband met de menopauze, rugklachten, tennis elleboog, constipatie, zwangerschaps misselijkheid enz.

Wenst u een acupunctuur behandeling te ondergaan en bent u hiervoor nog nooit bij de dokter geweest dient u een eerste afspraak te make die een 30 tal minuten duurt, deze is noodzakelijk om een TCM (Traditionele Chinese Methode) diagnose te stellen. Op basis hiervan worden de acupunctuur punten bepaald.

Een afspraak  kost bij de kennismaking 50 euro, de behandeling 40,50 euro per acupunctuur sessie. Gezien het geen door het  RIZIV terugbetaalde prestatie is, krijgt u geen medisch getuigschrift mee na de behandeling. Sommige ziekenfondsen betalen wel een aantal behandelingen terug bij een erkende acupuncturist, u zult dan hiervoor een attest mee krijgen na elke behandeling