CORONA info

Om de raadplegingen in alle rust te laten verlopen en de reguliere zorg niet in het gedrang te brengen, vindt u op deze pagina antwoorden op de meest gestelde vragen. Vooraleer je telefonisch contact opneemt met de dokter, kijk je best eerst of je het antwoord op je vraag kan vinden op één van onderstaande websites.


IK HEB CONTACT GEHAD MET IEMAND MET CORONA

Indien het contact werd ingeschat als een hoog risico contact, zal u gecontacteerd worden door het contacttracing team, het CLB of de preventieve dienst van uw werkgever . Zij zullen u alle informatie, attesten en testcodes overhandigen om de nodige verdere stappen te zetten.

WAAR KAN IK MIJN TESTRESULTAAT OPVRAGEN?

Het resultaat van de tests vindt u in uw online medisch dossier op www.cozo.be of op www.mijngezondheid.belgie.be. U kunt het resultaat zelf raadplegen, afdrukken of fotograferen. U kunt zich aanmelden op beide websites met uw eID of itsme.

IK GA OP REIS EN IK MOET EEN NEGATIEVE CORONATEST VOORLEGGEN

Vertrek je op reis en heb je een COVID test nodig? Hiervoor kan je terecht op onderstaande locaties. Je hebt als vertrekkende reizigers géén CTPC/activatie nodig van je huisarts.

Testcentrum Putte (aparte ingang aangegeven met bewegwijzering Eurofins Testcentrum Putte (NIET via de ingang van het vaccinatiecentrum))

SOMEDI

Imelda ziekenhuis Bonheiden

Labo CMA

Labo AML

De Brabanthal in Leuven

Ziekenhuis Heilig Hart Lier

Instituut Tropische Ziekten Antwerpen

Testdorp Antwerpen, Brussel, Gent

Covid 19 Test Centre Brussels Airport


IK KEER TERUG UIT HET BUITENLAND

Terugkerende reizigers die een COVID test moeten laten uitvoeren, maken zélf een afspraak op een triagecentrum via de website mijngezondheid.belgie.be. Deze testen worden niét uitgevoerd in de praktijk. Ook de quarantaine-attesten dient u zelf te regelen.


IK HEB SYMPTOMEN, IK HEB EEN HOOG RISICOCONTACT GEHAD OF Ik BEN OP REIS GEWEEST. HOE MAAK IK EEN AFSPRAAK IN HET TESTCENTRUM?

https://www.mijngezondheid.belgie.be/

 

VRAGEN OVER HET CORONACERTIFICAAT

Om jouw COVID-certificaat te downloaden en je te informeren alvorens je op zomervakantie vertrekt, kan je vanaf 16 juni terecht op https://covidsafe.be/.
Vanaf 1 juli kunnen de certificaten effectief gebruikt worden. Tot dan blijven de oude regels nog van kracht. Met je persoonlijke COVID-certificaat kan je vanaf 1 juli geldig binnen de EU aantonen dat je:
  • ofwel voldoende gevaccineerd bent (in principe vanaf 2 weken na het 2e vaccin);
  • ofwel een geldige negatieve test hebt;
  • ofwel (recent) hersteld bent van COVID-19.


VACCINATIE

Hier vindt u een antwoord op de meest gestelde vragen.

Hoe kan je checken of je op de lijst van risicopatiënten staat voor vervroegde vaccinatie ?

  1. Surf naar www.myhealthviewer.be. Je logt in met je elektronische identiteitskaart of een andere veilige loginmethode
  2. Lukt het je niet zelf om op www.myhealthviewer.be te kijken? Vraag het aan je apotheker. Je apotheker kan je ook informeren over de selectie van de risicopatiënten en je situatie met jou bekijken.
  3. Je kan ook contact opnemen met je ziekenfonds.

Meer info over de vaccinatiestrategie vind je hier: https://www.laatjevaccineren.be/covid-19-vaccinatie-voor-risicopatiënten

INFORMATIE OVER ZELFTESTS (UITVOERING EN VERDERE STAPPEN NA EEN POSITIEF RESULTAAT)

www.info-coronavirus.be/nl/zelftest

STAAT JE VRAAG HIER NIET TUSSEN?

Neem dan een kijkje op de website www.info-coronavirus.be