Hulp : Een eigen domeinnaam koppelen

Het is mogelijk om een eigen domeinnaam aan uw website op websites.mijndokter.be te koppelen. Bij de oude site werden al gauw frames gebruikt om de ingewikkelde URL’s te maskeren. Uw nieuwe WordPress platform reageert niet optimaal wanneer het in een frame wordt getoond. We bieden een betere mogelijkheid die in drie stappen doorgaat.

U heeft een eigen domeinnaam gekocht via een registrar of via uw IT-specialist:

U vraagt uw registrar om een CNAME  en een TXT record voor uw domein aan te maken

U dient CNAME records aan te maken van het domein naar websites.mijndokter.be . We melden wel bij aandrang dat u geen A-RECORD laat registreren, dit kan nu werken maar wanneer de site ooit naar een andere server verhuisd komt uw website in de problemen. Dus NIET OP HET IP-ADRES; geen A-RECORD WEL een CNAME

De records die moeten aangemaakt worden zijn de volgende:

www.heteigendomein.be     CNAME     websites.mijndokter.be.

Daarnaast moet er ook een TXT record aangemaakt worden. Dit is uniek voor uw domeinnaam. Om de juiste inhoud voor het TXT record te verkrijgen stuurt u een mailtje naar de webmaster met daarin vermeld de domeinnaam die u wilt koppelen.

Wanneer uw registrar u een bevestigend antwoord heeft gegeven dient u slechts enkele uurtjes te wachten vooraleer de naam bruikbaar is. Intussen kunt u de volgende stappen uitvoeren.

 

U geeft aan WordPress aan welke domein u aan uw site wilt koppelen

Om uw Domeinnaam te registreren navigeert u in het linkermenu van het Dasboard van uw website naar “Extra => Domain Mapping

pages_DomainName

in het vakje onder “Add new Domain” vult u de eigen domeinnaam in.

pages_DomainName_2

U klikt vervolgens op “Add” en uw domein verschijnt in de lijst samen met uw gewone URL.

pages_DomainName_3

Nog geen domeinnaam?

Heeft u nog geen domeinnaam dan kunt u die eventueel hier aanvragen Nieuwe domeinnaam of verhuis domeinnaam. Voor alle duidelijkheid: Domus Medica heeft geen andere band met Versio.be, dan dat we er zelf tevreden klant zijn.

Aanvraagformulier bij Domus Medica om de link door te voeren

U kunt nu best zo snel mogelijk doorgeven aan Domus Medica welk domein u heeft en welke uw nieuwe site is die daaraan moet gelinkt worden. U doet de aanvraag met onderstaand formuliertje en wij doen zo spoedig mogelijk de rest.

Ik wens mijn eigen domeinnaam te linken aan mijn leden website