HAIO – stagiair

HAIO

Een huisarts-in-opleiding (HAIO) is afgestudeerd als arts aan de universiteit maar specialiseert zich nog gedurende 3 jaar tot huisarts. U kan ook bij hem/haar een afspraak maken of een huisbezoek aanvragen.

Alles wat de HAIO doet, bespreekt hij/zij met de stagebegeleider, uw huisarts. Dagelijks is er overleg en brengt de HAIO verslag uit over zijn/haar werkzaamheden. Wekelijks is er ook een bespreking van de problemen.

D.m.v. uw elektronisch medisch dossier, blijft uw huisarts op de hoogte van alles wat er rond uw gezondheid gebeurt. Het werk en de opleiding van de HAIO leidt uiteindelijk tot een betere dienstverlening aan onze patiënten.

Als u dat wenst, kan u steeds bij uw huisarts terecht. Omdat we het werk verdelen, zal dit misschien niet altijd onmiddellijk kunnen. Voel u nochtans volkomen vrij om het te vragen.


STAGIAIR

Stagiairs zijn studenten geneeskunde in het 2de, 3de of 6de jaar van hun opleiding tot arts. Zij maken kennis met de huisartsgeneeskunde d.m.v. een stage.

Huisarts en stagiair doen samen consultaties en huisbezoeken. In het begin van de stage zal de stagiair vooral het werk van de huisarts observeren. Later kan hij bepaalde taken zelfstandig uitoefenen, zoals vragen stellen, u onderzoeken, het dossier invullen, … . Dit steeds onder toezicht en verantwoordelijkheid van uw huisarts. Zoals alle beoefenaars van de geneeskunde, is ook de stagiair gebonden aan het beroepsgeheim.

Indien u uw huisarts zonder stagiair wil spreken, hebben wij daar alle begrip voor. Voel u volkomen vrij om het te vragen.