Corona virus

ALGEMEEN

Wanneer moet ik mij laten testen? Ik had contact met een covid positief persoon, wat nu? Ik ben covid positief getest? Ik kom terug uit het buitenland, wat nu? Antwoord op al deze vragen vindt u hier

Belangrijk: een zelftest is enkel betrouwbaar bij asymptomatische patiënten. Heeft u symptomen dan dient u nog steeds een neuswisser te ondergaan!

TESTING
Test- en Triagecentrum

Onze praktijk verwijst voor coronatesten naar het Test- en Triagecentrum Zora (TTC Zora) gelegen in het GZA St. Jozefziekenhuis, ingang en parking links van de hoofdingang. Je kan hier terecht indien wordt voldaan aan aan één van de volgende voorwaarden:

  • één van de huisartsen schreef je een test voor;
  • u hebt een activatiecode ontvangen van de overheid;
  • u heeft een test nodig ter voorbereiding van een internationale reis. 

U maakt zelf een afspraak via zora.testcovid.be.Moest dit om eender welke reden niet lukken kan u ook 7/7 TTC Zora bereiken op 03 444 12 18 (9u-12u en 14u-17u).
Woont u in Antwerpen dan kan u ook een afspraak maken in het testdorp.

Het resultaat kan u zelf raadplegen na max. 24h via www.cozo.be

U aanmelden op het beveiligde Helena-platform (o.a voor afwezigheidsattesten) kan via https://helena.care, dit kan met de code die wij u doorgeven of via uw eID of ITSME

Pre-travel test

Er worden in het TTC Zora slechts een beperkt aantal plekjes voorzien voor testing voorafgaand aan een reis. Boek daarom tijdig uw afspraak (boeken is mogelijk vanaf 1 week tevoren) via zora.testcovid.be. Indien het TTC volzet is kan u ook terecht bij:

De test i.k.v. een internationale reis kost 46,81€ en wordt niet terugbetaald door het RIZIV. Vanaf juli biedt de overheid 2 gratis PCR-test aan voor personen die nog niet volledig gevaccineerd zijn. 

COVIDVACCINATIE

Veel gestelde vragen over de covid-19 vaccinatie vind je op https://www.laatjevaccineren.be/ziektes/covid-19
Vragen en antwoorden over het AstraZeneca-vaccin vind je hier.

Vaccinatiecentrum

Praktische informatie over het vaccinatiecentrum te Lint vind je op de website van ELZ ZORA of in het filmpje hieronder.