Nieuws

Sinds 1 oktober 2019 startte onze nieuwe huisarts in opleiding Dr. Thomas Vandekerckhove.

——————————————————————————————————————-

– Omwille van veiligheidsredenen graag geen onlineafspraak maken indien je koorts, keelpijn hebt of hoest. Wil je ons dan telefonisch contacteren om een afspraak te maken? 

In alle andere gevallen, stel je bezoek aan de huisarts niet uit. Indien je andere klachten hebt waar je normaal een afspraak zou voor maken, stel dit niet uit. De afspraken worden zo geregeld dat het niet druk is in de wachtkamer. Een bezoek in onze praktijk is veiliger dan een bezoek aan de winkel.

-====> Op deze site kan u actuele informatie vinden over het Coronavirushttps://epidemio.wiv-isp.be/ID/Pages/2019-nCoV.aspx 

Indien u voldoet aan de kenmerken die op bovenstaande website worden beschreven neemt u best eerst telefonisch contact op met ons, wij bespreken vervolgens wat er moet gebeuren.

Wij vinden preventie heel belangrijk.

Momenteel zijn wij bezig met vaccinaties tegen pneumokokken. Deze bacterie, de pneumokok (Streptococcus pneumoniae), kan verschillende ziektebeelden veroorzaken, zoals oor- en longontstekingen. Als deze bacterie in de bloedbaan of in het zenuwstelstel komt, kan deze ook zeer ernstige ziektebeelden veroorzaken, zoals bloedvergiftiging en hersenvliesontsteking.
Wij vinden het belangrijk om patiënten die hiervoor een hoger risico hebben, te vaccineren.

Wie komt hiervoor in aanmerking?

  • wanneer u ouder bent dan 65 jaar
  • wanneer u een chronische longziekte hebt
  • wanneer u een chronische hartziekte hebt
  • wanneer u een chronische leverziekte hebt
  • wanneer u rookt

Indien u denkt in aanmerking te komen voor deze vaccinatie, mag u ons steeds contacteren of hierover aanspreken tijdens de consultatie.

Wenst u meer info, verwijzen wij u graag door naar deze  website