Medisch Huis

Huisartsenpunt Noord
wordt Medisch Huis Noordhoek

Forfaitair betalingssysteem

Op 1 oktober 2023 schakelt Huisartsenpunt Noord over naar een forfaitair betalingssysteem en wordt het een medisch huis. Het medisch huis zal vanaf dan ook een nieuwe naam krijgen: Medisch Huis Noordhoek.

Heb je na het lezen van deze tekst nog vragen, aarzel dan niet om deze te stellen. Wij geven je graag meer uitleg.

Wat is het forfaitair betalingssysteem?

Het medisch huis, het ziekenfonds en de patiënt gaan een contract met elkaar aan. Hierna ontvangt het medisch huis maandelijks voor elke patiënt een ‘forfait’ of een vast bedrag van je ziekenfonds.

Dit betekent dat als je je inschrijft je niet meer moet betalen voor raadplegingen en huisbezoeken door onze huisartsen of verpleegkundigen.

Ook voor thuisverpleegkundige zorg moet je als patiënt niets betalen.

Enige voorwaarde is dat je bent aangesloten bij een ziekenfonds.

Maximaal inzetten op preventie en gezondheid

We zijn ervan overtuigd dat met dit forfaitair betalingssysteem, ons team van huisartsen, verpleegkundigen en praktijkassistenten onze patiënten beter kan verzorgen en behandelen. Het geeft ons de kans om maximaal in te zetten op preventie en gezondheidsbevordering.

Indien je op vraag van een arts na een ziekenhuisopname, verpleegkundige zorgen in het medisch huis of thuis nodig hebt, zal het medisch huis dit voor je regelen. Je hoeft hier als patiënt niets voor te betalen.

Je dient hiervoor contact met ons op te nemen.

Inschrijven

Elke patiënt van het medisch huis dient zich in te schrijven via een inschrijfformulier op papier dat je  in het medisch huis vraagt. Je bezorgt het ons terug tijdens je volgende consultatie, of steekt het in onze brievenbus. Vanaf de maand na je inschrijving betaal je niets meer voor een consultatie of huisbezoek.

Je kan je evenzeer aan de hand van je identiteitskaart ter plaatse in het medisch huis elektronisch inschrijven. Je kan dan elektronisch (met je pincode van de identiteitskaart) het inschrijvingsformulier ondertekenen.

Door in te schrijven engageer je je, om steeds het medisch huis te contacteren wanneer je een huisarts of (thuis)verpleegkundige nodig hebt.

Wanneer je een huisarts of verpleegkundige consulteert binnen de niet terugbetalingszone*, die niet verbonden is aan ons medisch huis moet je dit zelf betalen zonder tussenkomst van het ziekenfonds.

Heb je echter een dringend medisch probleem buiten onze openingsuren of bevind je je ver weg? Dan kan je wel een andere zorgverlener raadplegen en dan zal ons medisch huis je de kost van de consultatie zonder het remgeld terugbetalen.

* De zogenaamde zone van niet terugbetaling is de actieradius van het medisch huis waarbij je enkel indien uitgevoerd op voorschrift van medisch huis/buiten de openingsuren een terugbetaling krijgt.

Uitschrijven

Je kan je steeds gratis terug uitschrijven door het invullen van een uitschrijfformulier dat je kan vinden op de website of vragen in het medisch huis. De uitschrijving is administratief in orde vanaf de maand daaropvolgend.