Griepvaccinatie 2020

!! ENKEL PATIENTEN UIT CATEGORIE A KUNNEN NOG EEN GRIEPVACCIN VERKRIJGEN VOOR 2020!!

Over een maand volgt een evaluatie en bekijkt men of er nog voldoende vaccins over zijn om gezonde mensen tussen 50 en 65 jaar (categorie B) te vaccineren.

Indien u tot deze groep behoort en u geen andere medische vragen heeft momenteel, mag u mij een mail sturen met vraag tot voorschrift voor een griepvaccin. Ik stuur u dan een elektronisch voorschrift op per mail.

U kan het griepvaccin in de apotheek ophalen.

Vaccinatie zal gebeuren vanaf half oktober tot eind november voor onderstaande groepen. Indien u tijdens deze periode geen andere reden heeft voor consultatie, kan u een korte afspraak nemen om het griepvaccin te laten toedienen. U vindt deze afspraken in het online-agenda, of kan per telefoon/mail/whatsapp een afspraak vragen. 

 

Categorie A

– Groep 1: personen met een risico op complicaties

– alle zwangere vrouwen, ongeacht de fase van de zwangerschap

– alle patiënten vanaf de leeftijd van 6 maanden die lijden aan een onderliggende chronische aandoening, ook indien gestabiliseerd, van de longen (inclusief ernstige astma ), het hart (uitgezonderd hypertensie), de lever, de nieren, aan metabole aandoeningen (inclusief diabetes), BMI > 35, aan neuromusculaire aandoeningen of aan immuniteitsstoornissen (natuurlijk of geïnduceerd)

– alle personen vanaf 65 jaar

– personen die in een instelling verblijven

– kinderen vanaf 6 maanden tot 18 jaar die een langdurige aspirinetherapie ondergaan

– Groep 2: personen werkzaam in de gezondheidssector

– Groep 3: personen die onder hetzelfde dak wonen als

– de risicopersonen uit groep 1

– kinderen jonger dan 6 maanden

(Categorie B

– personen tussen 50 en 65 jaar)