Brief aan jou, beste patiënt

 

Beste patiënten,  

 

Of misschien zeg ik beter “Liefste patiënten”, want ik apprecieer ieder van jullie echt.

 

Vanaf 1 juli 2024 zal u bij mij enkel terecht kunnen voor consultaties in het kader van orthomoleculaire therapie functionele geneeskunde en leefstijlgeneeskunde. Dit wilt zeggen dat ik me zal focussen op chronische klachten en het ondersteunen van herstel met voorgaande aanpak. Ik zal geen acute pathologie meer behandelen en niet beschikbaar zijn voor urgenties. Uw Globaal Medisch Dossier zal ook niet meer door mij beheerd worden. 

Deze beslissing heb ik genomen om uiteenlopende redenen waarbij ik meer dan ooit het behoud van mijn gezondheid en tijd voor mijn gezin voor ogen houd.

Mijn professioneel doel is steeds om jullie zo goed mogelijk te helpen bij jullie gezondheid. Onze gezondheid is vaak complex en dat merkte ik ook bij mezelf. Daarom ging ik op zoek naar meer kennis en specialiseerde ik me in “Integrale orthomoleculaire therapie volgens KPNI” en start ik nu het tweede jaar PNI of “Psycho-Neuro-Immunologie”. 

Door toe te passen wat ik ontdekte in deze studies, heb ik meer controle gekregen over mijn eigen auto-immune gewrichtsziekte.

Deze nieuwe kennis gebruiken voor patiënten geeft me heel veel voldoening. Samen werken aan inzicht in en verbetering van soms moeilijke klachten en ziektebeelden vormen een uitdaging voor de geneeskunde. Concreet zoek ik samen met jou uit welke gebeurtenissen en omstandigheden in je leven je “ziek” hebben gemaakt en hoe we met de juiste aanpassingen jou weer meer controle laten krijgen over je klachten. Deze aanpak bevordert herstel van je lichaam met interventies rond voeding, slaap, emoties, beweging, stress,… zo nodig aangevuld met supplementen en natuurlijke, zachte middelen. Soms is medicatie nodig, maar bij heel veel klachten zijn andere invalshoeken belangrijk en duurzaam merkte ik. Een orthomoleculaire/functioneel/leefstijl consult de nodige tijd en zijn niet mogelijk in een kort, klassiek huisartsconsult.

Concreet dienen jullie voor 1/7/2024 op zoek te gaan naar een andere huisarts. Tegelijk nodig ik je uit om indien gewenst op een diepgaande manier met mij naar je klachten te kijken. Ik zal wel heel graag, indien gewenst, met je nieuwe huisarts samenwerken en communiceren.

 

Op mijn website geef ik uitleg en voorbeelden van wat ik wel en niet meer zal doen als arts vanaf 1 juli 2024: 

Klik hier

Ooit dacht ik huisarts te blijven voor de rest van mijn carrière, dus een deel van mezelf heeft ook spijt van deze beslissing. Maar het besef dat ik goed voor mezelf en mijn gezin wil zorgen èn mijn grote leergierigheid en motivatie om patiënten te helpen, hebben me op het pad van een leefstijl- en omgevingsgerichte, aanvullende geneeskunde gebracht (die de klassieke geneeskunde zeker en vast niet tegengaat).

 

Warme groetjes,

Dokter Els Van Lathem