25042021-vaxteller-header-website-langer-v3_nv-8SiDY1

Vaccinatie tegen corona

Brakel, Herzele, Lierde, Oosterzele, Sint-Lievens-Houtem, Zottegem

Vaccinatie is de beste bescherming tegen het coronavirus, en de veiligste, succesvolste en goedkoopste manier om ziekte te voorkomen. Door je te laten vaccineren draag je bovendien bij aan de groepsimmuniteit en help je de verspreiding van het virus te stoppen.

 

Heb je hulp nodig om naar het vaccinatiecentrum te geraken? Dan staan we voor je klaar! Neem contact op met het callcenter, en we zoeken samen met jou naar een oplossing.

  Je uitnodiging voor coronavaccinatie

Sinds de start van de vaccinatie tegen COVID-19 in januari 2021 kregen al verschillende doelgroepen gefaseerd hun vaccinatie.

Klik hier voor een overzicht van de verschillende fasen en welke personen er op dit moment een vaccins kunnen krijgen.

 

Als het zover is, krijg je een persoonlijke uitnodiging via brief, sms of e-mail met een voorstel van datum en uur voor jouw vaccinatie. Alle details over je persoonlijke uitnodiging kan je ook terugvinden in Mijn Burgerprofiel. Of koppel My E-box, je digitale brievenbus van de overheid, aan “Mijn burgerprofiel”. Zo ontvang je je uitnodiging niet alleen per brief maar ook digitaal.

  De dag van je afspraak

Hou de uitnodigingsbrief en je bewijs van afspraak (e-ticket) goed bij en breng ze, samen met je ID-kaart en eventueel doktersbriefje, mee. Om opstopping te vermijden, vragen we om zeker op tijd te komen en niet vroeger dan 15min voor je uur van afspraak. Je draagt best losse kledij voor je eigen comfort. Een mondmasker is verplicht (stoffen mondmasker is niet toegestaan).

Als je ziek bent, annuleer dan de afspraak en reserveer opnieuw wanneer je genezen bent.

  Hoe verloopt je vaccinatie?

Een onthaalmedewerker checkt je gegevens en maakt de afspraak voor, indien nodig, je tweede prik. Een verpleegkundige geeft je uitleg over het vaccin en registreert je, waarna de vaccinatie volgt. Daarna mag je een kwartiertje rusten in de wachtruimte onder toezicht van een arts. Geen bijwerkingen? Dan kan je naar huis!

  Na je vaccinatie

Ook nadat je gevaccineerd bent, is het belangrijk om de coronamaatregelen te blijven volgen.

Na jouw prik, kan je ook een vaccinatiecertificaat aanvragen.

De Vlaamse vaccinatieteller toont je elke dag hoeveel mensen in Vlaanderen intussen gevaccineerd zijn.

 

  Nog vragen?

Specifieke vragen over het vaccinatiecentrum?

Hulp nodig bij het bevestigen of verplaatsen van je afspraak? Dan kan je mailen naar vaccinatie@herzele.bevaccinatie@zottegem.be, of bellen naar 0800 200 72, maandag tot vrijdag van 12u00 tot 16u00.

Voor algemene vragen over het coronavaccin, bel naar 1700 of surf naar www.laatjevaccineren.be. Daar vind je al heel wat antwoorden op veelgestelde vragen over vaccinatie tegen corona.

Alle informatie over uw vaccinatie tegen covid-19

http://www.vaccinatiecentrumherzele.be/

Maak hier online een afspraak

vaccinatiecentrum_callcenter_infoscherm-lfY5W1

  Over het vaccin

  • Vaccins trainen je immuunsysteem. Je lichaam maakt antistoffen die je beschermen als je nadien met het virus in contact komt.
  • Het vaccin tegen corona is gratis en vrijwillig voor iedereen.
  • Er zijn verschillende coronavaccins.
  • Je kunt niet zelf kiezen welk vaccin je krijgt.

Overheidsinformatie over de precieze werking vind je op Laatjevaccineren.be en www.fagg.be.