Voedingsadvies

Adviezen over gezonde voeding hebben in de (preventieve) gezondheidszorg een onmiskenbare plaats verworven.

Een aangepaste voeding is dan ook één van de belangrijkste hoekstenen in de behandeling van overgewicht, diabetes en cholesterolproblemen.

Bij vermageren zal een gezonde levensstijl leiden tot een verantwoord gewichtsverlies en het behoud van uw (lager) gewicht. Om uw voedingsgewoonten op een goede manier te verbeteren is een persoonlijk voedingsadvies, waarbij rekening wordt gehouden met uw eigen wensen en mogelijkheden, een noodzaak.

Verschillende factoren beïnvloeden de gezondheid van ons hart: leeftijd, stress, hoge bloeddruk, roken, zwaarlijvigheid, te weinig beweging, erfelijkheid, onevenwichtige voeding, verhoogde bloedvetten,… Een verhoogd gehalte aan bloedvetten en een verhoogd cholesterolgehalte behoren tot de belangrijkste factoren die u door een gezonde levensstijl – en dan voornamelijk door voeding zelf – kan beïnvloeden.

Bij het vaststellen van abnormale bloedsuikerwaarden of diabetes zal uw arts u adviseren om extra aandacht te besteden aan wat u eet en drinkt. Een aangepaste voeding is immers één van de belangrijkste maatregelen in de aanpak van diabetes.

Een voedingsdeskundige-diëtiste consulteren betekent niet kiezen voor een streng dieet. Het is eerder kiezen voor een gezonde levensstijl: gezonde voeding en daarbij gezond bewegen.

Een afspraak bij één van de voedingsdeskundigen in onze groepspraktijk kunt u – op verwijzing van één van de artsen – telefonisch regelen via het telefoonnumer 050 37 11 25. Er is in onze praktijk een consultatieruimte voorzien waar u de voedingsdeskundigen kunt consulteren.

Meer info leest u ook op www.lienjoossens.be.