Opleidingspraktijk

Sinds 1 september 2006 is onze praktijk een opleidingspraktijk verbonden aan de Vlaamse universiteiten van Antwerpen, Brussel, Gent en Leuven.

In dit verband werkt dr Sarah Vanhulle sinds 1 september 2017 als huisarts in opleiding, of kortweg “haio” in onze praktijk. Zij is een afgestuurde arts die haar eerste specialisatiejaar in de huisartsgeneeskunde heeft afgewerkt. Om zich verder te bekwamen in de huisartsgeneeskunde en de bijzondere beroepstitel van huisarts te verwerven, moet zij nog twee jaar werken in een erkende opleidingspraktijk. Om het diploma “master in de huisartsgeneeskunde” te behalen, zal zij in die periode ook een thesis maken. Zij neemt in onze praktijk deel aan alle aspecten van het huisartsgeneeskundig werk. Zij houdt zelfstandig spreekuur en legt afwisselend met de andere artsen eveneens huisbezoeken af. Om er voor te zorgen dat u bij haar even goed geholpen kunt worden als bij de andere artsen van de praktijk, neemt ze ook deel aan de dagelijkse patiëntenbriefing en het wekelijks praktijkoverleg. Bovendien kan ze op elk moment tijdens de consultaties beroep doen op één van de andere artsen indien overleg zinvol lijkt. Ook zullen sommige consultaties door twee artsen samen worden uitgevoerd. Op die manier kunnen we mekaar ondersteunen en inspireren tijdens het consultatievoeren zelf.

Regelmatig lopen er ook studenten in de geneeskunde stage in onze praktijk. Zij volgen op die manier een aantal consultaties en huisbezoeken. De eventuele aanwezigheid van een stagiair wordt aangekondigd in de inkomhall van onze praktijk. Indien u de huisarts liever wenst te spreken zonder de aanwezigheid van de stagiair, kunt u dit altijd vragen.