UITNODIGING GRIEP – EN COVID VACCIN

Beste Patiënt,

Langs deze weg nodigen wij u persoonlijk uit voor de najaarsvaccinaties in onze huisartsenpraktijk. Vaccinatie tegen covid en griep is sterk aanbevolen voor wie meer kwetsbaar is. De vaccinaties zijn niet verplicht. Ze bieden bescherming tegen een ernstig ziekteverloop. Ook na het doormaken van een covid- of griepinfectie is vaccinatie aangewezen om het immuunsysteem een boost te geven.

Behoort u tot één van de prioritaire en meer kwetsbare groepen?
– personen van 65j en ouder
– alle personen met immuunstoornissen en hun gezinsleden
– zwangere vrouwen
– personen met obesitas (BM>40)
– alle personen die in de zorgsector werken, in en buiten zorginstellingen
– personen met bepaalde onderliggende gezondheidsproblemen
o longaandoeningen
o leveraandoeningen
o metabole aandoeningen zoals diabetes type1 en 2
o hartaandoeningen
o neurologische aandoeningen en ernstige psychische aandoening zoals dementie
o bepaalde zeldzame ziekten (waaronder syndroom van Down)

Het covid-vaccin is gratis en ter plaatse op voorraad tijdens het vaccinatiemoment vanaf 1 oktober. Daarom is het plannen van een afspraak op één van onze vaccinatiemomenten essentieel. Geen afspraak = geen covid-vaccin. In onze huisartsenpraktijk kan u telefonisch uw afspraak plannen via : 014/81 30 00 

De raadpleging bij uw huisarts wordt aangerekend aan uw ziekteverzekering.  Het remgeld, afhankelijk van uw terugbetaling (4 euro of 1 euro), wordt niet ontvangen.

De toediening van het griepvaccin wordt aanbevolen vanaf 15 oktober. Tegen covid en griep zijn dus 2 aparte vaccins. Ze kunnen op hetzelfde moment gegeven worden. De vaccins worden dan op twee verschillende plaatsen op het lichaam gezet (bv. één per arm) Wenst u uw griepprik op hetzelfde moment als uw covid-vaccin, haal het dan voor uw afspraak op bij de apotheek. U hebt GEEN voorschrift nodig als u behoort tot de risico groep.

Stel vaccinatie uit als u ziek bent! Voelt u zich ziek, grieperig of heeft u koorts boven 38°C? Verwittig uw huisarts en stel uw vaccinatiemoment dan uit. Bent u besmet met het covid-virus en heeft u klachten? U kan een vaccin krijgen vanaf 14 dagen nadat u geen klachten van covid meer hebt. Het is absoluut niet nodig om een coronatest te ondergaan voor uw vaccinatie!

Heeft u vragen!? Eerstelijnszone Baldemore bundelt alle belangrijke informatie voor burgers van Balen, Dessel, Mol en Retie op www.elzbaldemore.be/najaarsvaccianties.html

Met vriendelijke groet,

Huisartsengroep De Naaf.

 

 

 

MONDMASKER NIET MEER VERPLICHT

Vanaf heden, 28/03/2023, is het dragen van een mondmasker niet meer verplicht binnen onze praktijk..

Wanneer U griepsymptomen of verkoudheidsklachten vertoont bij uw bezoek aan de praktijk, vragen wij beleefd nog steeds – ter bescherming van de huisartsen, medewerkers en andere patiënten – een mondmasker te dragen.

Wijzelf zullen binnen de praktijk nog steeds een mondmasker dragen.