COVID 19

IN DE PRAKTIJK:

We moeten de patiënten indelen in 2 groepen:

  1. Patiënten met symptomen van mogelijkse COVID 19 besmetting: hoesten, keelpijn, neusloop, koorts, geurverlies, smaakverlies,… Hebt u 1 van deze symptomen: NEEM TELEFONISCH CONTACT met ons op!  BLIJF THUIS. We zullen u een AFSPRAAK geven voor onderzoek en eventuele TESTING.  U kan ook online boeken maar noteert bij uw naam dat u BUITEN WACHT.
    U dient dan op de BUITEN TE WACHTEN, we komen u daar halen.
  2. Patiënten met andere klachten (bv rugpijn, blaasontsteking, depressie) of voor algemene opvolging, dus ZONDER klachten van luchtweginfectie. Deze patiënten kunnen zelf online of telefonisch een afspraak maken.

HUISBEZOEKEN

Huisbezoeken kunnen worden aangevraagd (bij voorkeur voor 10h) voor patiënten zonder luchtwegklachten.  Het dragen van een  mondmasker is ook verplicht voor de patiënt tijdens het huisbezoek.  Ook tijdens het huisbezoek vragen we zoveel mogelijk de afstandsregel van 1.5m toe te passen!

Bij luchtwegklachten kan u geen huisbezoek aanvragen, u dient eerst telefonisch contact te nemen met de praktijk. Na een telefonisch consult zal de arts inschatten of u onderzocht moet worden.

TESTRESULTATEN

Gelieve NIET te bellen voor uw testresultaten. 

U krijgt uw testresultaat per mail.
U kan de resultaten van de test ook bekijken op website www.mijngezondheid.be.
Daar kan u inloggen met uw ID kaart en de testresultaten bekijken. Indien ze daar niet terug te vinden zijn is het resultaat nog niet gekend (niet voor u , en niet voor ons).

TESTING en VRAGEN ivm COVID 19

Vanaf 1 mei 2022 is het testcentrum in Ninove gesloten.

Vanaf dan geldt volgende regeling:

  • testen voor reis/evenement:  via de nabijgelegen ziekenhuizen (ASZ, OLV,…). Kijk op de website van het ziekenhuis hoe u een test kan regelen daar.
  • testen bij symptomen: op afspraak bij ons (buiten wachten) of bij de apotheek indien de symptomen minder dan 5 dagen aanwezig zijn.
  • preoperatie/voor ziekenhuisopname: via het ziekenhuis (ASZ/OLV/…) of bij ons in de praktijk.

Gelieve GEEN afspraak in de praktijk te boeken voor enkel een reizigerstest.