COVID 19

Hieronder lezen jullie richtlijnen ivm COVID 19.

IN DE PRAKTIJK:

We moeten de patiënten indelen in 2 groepen:

  1. Patiënten met symptomen van mogelijkse COVID 19 besmetting: hoesten, keelpijn, neusloop, koorts, geurverlies, smaakverlies,… Hebt u 1 van deze symptomen: NEEM TELEFONISCH CONTACT met ons op!  BLIJF THUIS. We zullen u een AFSPRAAK geven voor onderzoek en eventuele TESTING.  U kan ook online boeken maar noteert bij uw naam dat u BUITEN WACHT.
    U dient dan op de BINNENKOER TE WACHTEN, we komen u daar halen.
  2. Patiënten met andere klachten (bv rugpijn, blaasontsteking, depressie) of voor algemene opvolging, dus ZONDER klachten van luchtweginfectie. Deze patiënten kunnen zelf online of telefonisch een afspraak maken.

HUISBEZOEKEN

Huisbezoeken kunnen worden aangevraagd (bij voorkeur voor 10h) voor patiënten zonder luchtwegklachten.  Het dragen van een  mondmasker is ook verplicht voor de patiënt tijdens het huisbezoek.  Ook tijdens het huisbezoek vragen we zoveel mogelijk de afstandsregel van 1.5m toe te passen!

Bij luchtwegklachten kan u geen huisbezoek aanvragen, u dient eerst telefonisch contact te nemen met de praktijk. Na een telefonisch consult zal de arts inschatten of u onderzocht moet worden.

TESTRESULTATEN

Gelieve NIET te bellen voor uw testresultaten. We bellen u zodra uw test gekend is zelf op. 

U kan de resultaten van de test ook bekijken op website www.mijngezondheid.be.
Daar kan u inloggen met uw ID kaart en de testresultaten bekijken. Indien ze daar niet terug te vinden zijn is het resultaat nog niet gekend (niet voor u , en niet voor ons).

ALGEMENE VRAGEN ivm COVID 19

Voor onze regio kan u terecht op 054/505 909 met alle vragen over

– moet in quarantaine of niet na een welbepaald contact?
– moet ik me laten testen na een welbepaald contact?
– ik heb een code gekregen van de contact tracing, maar ik weet niet wat ik daarmee moet doen?
– hoe kan ik een afspraak maken in het testcentrum met de code die ik per sms kreeg?

ZELF AFSPRAAK MAKEN VOOR EEN TEST IN HET TESTCENTRUM

Indien u via de contact tracing een CTPC code kreeg ( van 16 cijfers en letters) na een hoog risico contact of bij terugkeer uit het buitenland kan u zelf een afspraak maken in het testcentrum van Ninove (Oud Politiecommissariaat , Onderwijslaan 75 in Ninove).

Ga naar  www.mijngezondheid.be en kies afspraak maken voor coronatest met activatiecode. Daar kiest u het testcentrum en kan u vervolgens inboeken met uw code die u per sms ontving.

 PCR TESTEN VOOR REIZIGERS- FESTIVALGANGERS,…

Vanaf 17/6/2021 kan je ZELF een afspraak maken in het testcentrum in Ninove voor uw test. Klik hier om naar de agenda te gaan. U maakt eerst een login (klik op registreren) en kan dan voor het hele gezin afspraken boeken. Vervolgens klikt u op TRIAGE NINOVE voor het maken van een afspraak .

 Als je recht hebt op gratis testen via de overheid kan je daarvoor de codes aanmaken via www.mijngezondheid.be . Deze code kan je invoeren bij het maken van je afspraak. Indien je geen gratis codes hebt kan je nog steeds een afspraak boeken, de codes voor die betalende testen worden in het testcentrum aangemaakt.

Gelieve GEEN afspraak in de praktijk te boeken voor enkel een reizigerstest.

Indien u het niet lukt om u te registreren of een afspraak in te boeken kan u bellen naar 054/505 909 van ma tem vrij tussen 10h en 12h om u in te plannen in het testcentrum als reiziger.