CORONA

Op deze pagina willen wij u zoveel mogelijk informatie geven over de Corona-epidemie.

Voor algemene informatie over het coronavirus, over de maatregelen van de overheid, voor tips over hygiëne,… kan u terecht op www.info-coronavirus.be of op 0800 14689 (tussen 8u en 20u). Met medische vragen kan u bij ons terecht.

THUIS FITNESS OP MAAT – Ook als je thuis vastzit kan je blijven bewegen!
PT-TOOL en ELCIES maken, met de steun van Gezond Sporten Vlaanderen en SKA, voor jou een trainingsschema op maat. Daarbij houden ze rekening met jouw fysieke conditie en blessures om in jouw privé omgeving de perfecte oefeningen te kunnen uitvoeren. Deze trainingschema’s voor professionals stellen zij tijdens COVID-19 GRATIS beschikbaar, in een speciale versie, aan alle thuiszitters.
Ga naar: https://app.elcies.com/HomeExercies/
En start vandaag nog met het gezond houden van lichaam en geest! Neem ook eens een kijkje op www.blijfsporten.be

Hebt u klachten van luchtweginfectie, neem dan bij koorts of pijn liefst paracetamol (°Dafalgan, Paracetamol, Algostase Mono, Perdolan, Mobistix,…). Overleg met uw behandelend arts vooraleer u ibuprofen (°Nurofen, Brufen, Perdophen, Spidifen,…) of andere ontstekingsremmers zoals acetylsalicylzuur (°Aspegic, Sedergine,…) zou nemen.

Er is een grote schaarste aan mondmaskers. Ben jij handig met de naaimachine en heb je nog stof liggen? Dan kan jij helpen! Bekijk deze handleiding (officiële versie van FOD Volksgezondheid) en maak mee mondmaskers. Dergelijke maskers kunnen na kookwas hergebruikt worden. U mag gemaakte mondmaskers bij ons brengen in een afsluitbare zak  bv een diepvrieszak (er staat een doos hiervoor in onze hal). Wij zorgen er voor dat ze bij de juiste personen terecht komen! Van harte bedankt voor je inspanning!