Welkom

U vindt hier allerhande informatie over onze praktijk: wie wij zijn en wat we doen, de openingstijden van de praktijk, informatie over de wachtdienst, vakanties van de dokters en dergelijke.

Het secretariaat is bereikbaar tussen 08.00u en 18.00u, tussen 13.00u en 14.00u is de praktijk administratief gesloten, maar zijn we zijn wel

                            telefonisch bereikbaar.op het nummer 03 828 83 06

BELANGRIJK BERICHT

Beste patiënten,

Graag stellen wij u op de hoogte van enkele veranderingen die zullen plaatsvinden in onze praktijk.

Vanaf 1 september 2015 maakt dokter Annelies Janssens als gediplomeerd huisarts deel uit van het vaste artsenteam van de praktijk. Dit als associé van dokter Andreakos.

De meesten onder u kennen haar van haar stage gedurende het afgelopen jaar. Na haar afwezigheid van enkele weken wegens zwangerschapsverlof gaat zij op 1 september  terug aan de slag.

Dokter Annelies Janssens volgt als vaste collega dokter Hubert Schoofs, °29/09/1949 op, voor velen beter bekend als Bert, die na een lange mooie loopbaan met pensioen gaat. Donderdag 17/09/2015 zal zijn laatste werkdag zijn. Met deze opvolging is het voortbestaan van de praktijk verzekerd. 

Net zoals dokter Schoofs voorziet dokter Janssens voldoende raadplegings- en afspraakmomenten, evenals tijd voor huisbezoeken, zodat ieder van u steeds terecht kan in onze praktijk.  Zij zal bovendien ook op vrijdag aanwezig zijn.

Bij vragen kan u steeds terecht op ons vaste nummer: 03/ 828 83 06 of via e-mail: dokterspraktijkpolderstad@gmail.com.

Wij verwelkomen dokter Annelies Janssens als vaste medewerker in onze groepspraktijk en wensen haar veel succes!

Alvast bedankt voor uw vertrouwen.

Met vriendelijke groeten

Dr. Hubert Schoofs,

Dr. Venetia Andreakos,

Dr. Annelies Janssens,

Dr. Roy Razborsek,

Dr. Michiel Van Lint (Huisarts in opleiding vanaf 01/09/2015)

 

Visie

Een huisarts behandelt patiënten van alle leeftijden, van zuigeling tot oudere. Een huisarts is als het ware een echte ‘familie-arts’. Hierdoor kan de huisarts zijn patiënten op een brede manier bekijken: zowel medische, maar ook andere factoren worden in rekening gebracht (familiale situatie, werksituatie, persoonlijke beleving). Op deze manier trachten we u een persoonlijke en wetenschappelijke onderbouwde zorg te bieden.

In de moderne geneeskunde is multidisciplinaire zorg geen hol begrip meer. Samen met andere gezondheidswerkers (verpleging, kinesisten, diëtisten, specialisten,…) wordt er getracht door via een nauwe samenwerking tot de best mogelijke zorg te komen. Als huisartsen hebben we hierin een coördinerende rol.

Raadpleging

Kom op raadpleging als het enigszins kan. Huisbezoeken zijn voor minder mobiele of zwaar zieke patiënten. Het werken in de consultatieruimte zelf heeft zowel voor de huisarts als voor U het meeste voordeel : het dossier is bij de hand en het onderzoek gebeurt in goede omstandigheden: op een onderzoekstafel, bij ideale belichting en met alle noodzakelijke apparatuur bij de hand.

Afspraken

Op afspraak dient u minder lang te wachten. Vermeld bij het maken van een afspraak de reden van uw contact. Als de secretaresse hiernaar vraagt, dan gebeurt dit in naam van de artsen om zo goed mogelijk een inschatting te kunnen maken van de aard en spoedeisendheid van uw eventuele klachten. De secretaresse is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.

Huisregels

Voor de raadplegingen op afspraak, graag enkele verduidelijkingen:

  1. Afspraken kan u alle weekdagen maken.
  2. Komt U met meer dan één persoon, vraag dan ook meerdere afspraken.
  3. Voorziet U een langer gesprek voor een ernstige problematiek, een speciale ingreep of een gynaecologisch onderzoek, vermeld dit dan bij aanvraag, zodat we met de tijdsduur rekening kunnen houden.
  4. Spoedgevallen kunnen tussendoor opgevangen worden, bij voorkeur na telefonische melding.

 

Nog een tip met betrekking tot patiëntenbezoek aan huis

Negen op tien keer is het mogelijk én verantwoord dat de patiënt toch naar de arts toe gaat ! In sommige andere landen gebeuren huisbezoeken slechts uitzonderlijk ! In de toekomst zullen er steeds minder huisartsen zijn, waardoor minder tijd vrij is voor verplaatsing naar de patiënt toe…Visie van de praktijk