Sportkeuring

lopen

Mensen moeten opnieuw meer bewegen…

We zitten te veel…”

Het zijn vaak gehoorde uitspraken. Anderzijds nemen steeds meer mensen deel aan sportieve massa evenementen, soms met een minder optimale voorbereiding en een onprettige afloop.

Dit kan worden voorkomen. Een goede start is daarbij noodzakelijk.

Wat moet je doen als je wil gaan sporten?

Ga naar https://www.sportkeuring.be/ waar je al heel wat bijkomende informatie kunt vinden over de sportkeuring.

Op die website kan je tevens enkele basisgegevens invullen zoals leeftijd, geslacht en welke sport je zou willen gaan beoefenen. Je krijgt dan een vragenlijst aangeboden die je nauwkeurig invult. Deze lijst kan je afprinten of ook elektronisch doorzenden via een beveiligde verbinding naar onze praktijk.

Dan maak je een afspraak in onze praktijk en meld je de reden voor uw onderzoek. Bel hiervoor liefst tussen 08.00 uur en 09.00 uur ‘s morgens naar het nummer 03 665 06 00. Het sportgeneeskundig onderzoek duurt zowat 45 tot 60 minuten. Wij maken er graag tijd voor…

Tijdens de raadpleging overlopen we samen de vragenlijst, en bepalen welke verdere onderzoeken er noodzakelijk zijn. Het onderzoek is zowel een uitgebreid en algemeen lichamelijk onderzoek als een sportspecifiek onderzoek. Dit laatste deel houdt rekening met de gekozen sporttak, maar ook met leeftijd, lichaamsontwikkeling, geslacht, bestaande risico’s,  training, eerdere kwetsuren, enzovoort. Soms wordt ook een rust-EKG (hartfilmpje zonder inspanning) aangeraden. Dit kan eveneens in onze praktijk worden uitgevoerd.

Bij een gunstig onderzoek wordt een sportattest of sportpaspoort afgeleverd. Meestal is dat 2 jaar geldig.

Voor wie wordt dit aangeraden?

Kinderen-voetbal_500x277px

1143

We raden dit sportgeneeskundig onderzoek aan voor iedereen die reeds actief sport of wil gaan sporten: kinderen (vanaf 6 jaar), volwassenen en derde leeftijd. iedereen heeft baat met een gezonde dosis lichaamsbeweging!

Wat kost dit?

Het volledige sportgeneeskundig onderzoek kost € 65,- en wordt niet terugbetaald door de mutualiteit. Sommige ziekenkassen voorzien een gedeeltelijke terugbetaling in het kader van de aanvullende verzekering. Dit bedrag mag echter geen reden zijn om niet te sporten. Wij voorzien zeker in een tegemoetkoming bij een moeilijke financiële situatie.

Dit onderzoek vindt plaats in overeenstemming met de richtlijnen van de Vlaamse Vereniging voor Sportgeneeskunde in overleg met de Vereniging voor Sport- en Keuringsartsen.

logo

ScreenShot001