Welkom

Een nieuwe collega en een nieuwe praktijk

Sinds 1 september 2016 is Dr Katelijne Maus bij ons aan de slag  als derde huisarts. Met 3 artsen zullen we U nog meer raadplegingsmomenten kunnen aanbieden. Voorlopig moeten we het echter nog met 2 kabinetten doen, hierdoor zijn onze consultatie momenten licht aangepast, dit vindt U allemaal terug onder de hoofding: raadpleging. Alvast bedankt voor Uw begrip.

Ondertussen wordt er volop gewerkt aan een nieuwe praktijk waar we beschikking zullen hebben over meer consultatieruimtes en ons aanbod dus nog zullen kunnen uitbreiden. Dit project is volop lopende, de werken liepen helaas enige vertraging op en wij hopen in oktober  2017 te kunnen verhuizen. De nieuwe praktijk zal gelegen zijn op de hoek Mechelsesteenweg / Sint Thomasstraat. Hierover zullen wij U ten gepaste tijde verder berichten.

Visie

Een huisarts behandelt patiënten van alle leeftijden, van zuigeling tot oudere. Een huisarts is als het ware een echte ‘familie-arts’. Hierdoor kan de huisarts zijn patiënten op een brede manier bekijken: zowel medische, maar ook andere factoren worden in rekening gebracht (familiale situatie, werksituatie, persoonlijke beleving). Op deze manier trachten we u een persoonlijke en wetenschappelijke onderbouwde zorg te bieden.

In de moderne geneeskunde is multidisciplinaire zorg geen hol begrip meer. Samen met andere gezondheidswerkers (verpleging, kinesisten, diëtisten, specialisten,…) wordt er getracht door via een nauwe samenwerking tot de best mogelijke zorg te komen. Als huisartsen hebben we hierin een coördinerende rol.

Raadpleging

Kom op raadpleging als het enigszins kan. Huisbezoeken zijn voor minder mobiele of zwaar zieke patiënten.Het werken in de consultatieruimte zelf heeft zowel voor de huisarts als voor U het meeste voordeel : het dossier is bij de hand en het onderzoek gebeurt in goede omstandigheden: op een onderzoekstafel, bij ideale belichting en met alle noodzakelijke apparatuur bij de hand.

Afspraken & Telefonische bereikbaarheid

Op afspraak dient u minder lang te wachten. Vermeld bij het maken van een afspraak de reden van uw contact als men hiernaar vraagt, dit gebeurt om zo goed mogelijk een inschatting te kunnen maken van de aard en spoedeisendheid van uw eventuele klachten

Dr Maus Koen is telefonisch bereikbaar op volgende momenten:

  • Maandag: 8u30-10u & 17u-19u
  • Dinsdag: 8u30-10u & 17u-19u
  • Woensdag: 8u30-11u & 14u-16u
  • Donderdag: 8u30-10u & 17u-19u
  • Vrijdag: 14u-16u

Dr Binnemans Sten is telefonisch bereikbaar op volgende momenten:

  • Maandag: 9u15-11u & 14u-16u
  • Dinsdag: 9u15-11u & 17u-19u
  • Woensdag: 14u-16u & 17u-19u
  • Donderdag: 9u15-11u
  • Vrijdag: 8u30-11u

Dr Maus Katelijne is telefonisch bereikbaar op volgende momenten:

  • Maandag: 14u-16u & 17u-19u
  • Dinsdag: 14u-16u
  • Woensdag: 8u30-11u & 17u-19u
  • Donderdag: 14u-16u & 17u-19u
  • Vrijdag: 8u30-11u & 14u-16u

Huisregels

Voor de raadplegingen op afspraak & huisbezoeken, graag enkele verduidelijkingen:

  1. Afspraken en huisbezoeken kan u alle weekdagen aanvragen, bij voorkeur voor 12 uur en op telefoonnummer  03/216 32 17. Dringende huisbezoeken zullen afhankelijk van de beschikbaarheid binnen het consultatieschema door de verschillende artsen worden gedaan.
  2. Indien er geen arts op de praktijk aanwezig is, zal een boodschap op het antwoordapparaat U verwijzen naar volgend mobiel nummer: 0477/79 62 44. Gebruik dit enkel bij urgenties en voor afspraken dezelfde dag. Het heeft geen zin het mobiele nummer te bellen voor uitslagen, afspraken op latere data,…
  3. Komt U met meer dan één persoon, vraag dan ook meerdere afspraken.
  4. Voorziet U een langer gesprek voor een ernstige problematiek, een speciale ingreep of een gynaecologisch onderzoek, vermeld dit dan bij aanvraag, zodat we met de tijdsduur rekening kunnen houden.
  5. Spoedgevallen kunnen altijd tussendoor opgevangen worden, bij voorkeur na telefonische melding.
  6. Na 19u op weekdagen en tijdens het weekend kan U voor dringende geneeskundige zorgen terecht bij de huisarts van wacht via volgend nummer: 0900/10 512. Tijdens het weekend vanaf vrijdag avond 19u tot maandagochtend 7u kan U eveneens terecht op de huisartsenwachtpost Antwerpen centrum, Lange Leemstraat 187, 2018 Antwerpen.

Nog een tip met betrekking tot patiëntenbezoek aan huis

Negen op tien keer is het mogelijk én verantwoord dat de patiënt toch naar de arts toe gaat ! In sommige andere landen gebeuren huisbezoeken slechts uitzonderlijk ! In de toekomst zullen er steeds minder huisartsen zijn, waardoor minder tijd vrij is voor verplaatsing naar de patiënt toe…Visie van de praktijk